1

(6 odpowiedzi, napisanych Konsole)

tak smile

2

(26 odpowiedzi, napisanych Bałagan)

czyli 109 za płyty amgowe smile

3

(26 odpowiedzi, napisanych Bałagan)

Zgarnął bym płyty Amiga  jeśli można. Proszę na priv dane do przelewu ...

4

(2 odpowiedzi, napisanych Kupię / Sprzedam / Zamienię)

Daj namiary na pw to podeślę kilka.

5

(19 odpowiedzi, napisanych Kupię / Sprzedam / Zamienię)

Co dokładnie autor robił z tosem, nie wiem. Wygląda na wkompilowanie obsługi ide w standardzie Falcona i dodanie gustowanego zmodyfikowanego logo Atari na starcie.

6

(19 odpowiedzi, napisanych Kupię / Sprzedam / Zamienię)

Jakby ktoś potrzebował , to mogę zrobić dumpa TOSa w wersji thunder. Mam nadzieję że to nie będzie piractwo.

Nie ma ktoś do sprzedania/oddania/wymiany klawiatury do PC XT ? Wiem że oryginalna atari to marzenie , ale może coś innego do XT. Chętnie nabędę smile

8

(88 odpowiedzi, napisanych Sprzęt - 16/32bit)

dragmar napisał/a:

emu tos 512k działa z TT, jak 4 kości zaprogramowane włożę do PAKa wykryje mi go?

Nie. Tos "pakowski" to nie kopia z tt. Jest odpowiednio "przepaczowany". Bedzie chwila to zrobię kompilacje dla PAKa

9

(29 odpowiedzi, napisanych Sprzęt - 16/32bit)

https://www.youtube.com/watch?v=S1sa2xaQ08k

proszę... scenariusz kiepski. TOS startuje od razu z dyskami bez hdiver itp. Po prostu widzi partycje atarowskie , fat16 i fat32 od razu po uruchomieniu. Ot takie ułatwienie wink SCSI widzi na pewno wewnętrzne, na filmie jest dysk 1000MB więc zewnętrzne też raczej działa.

10

(29 odpowiedzi, napisanych Sprzęt - 16/32bit)

Sikor napisał/a:

@gwinter, mógłbyś zrobić zdjęcia .

Może uda się jutro. Wygląda i działa wg mnie ok. Bardzo poprawili przez ostatni rok wersje "na atari"

11

(29 odpowiedzi, napisanych Sprzęt - 16/32bit)

U mnie w jednej z TT siedzi. Działa poprawnie , po ostatniej aktualizacji działa nawet z scsci, z Piotrem M odpaliliśmy nawet minta. Polecam choćby dlatego, że wstaje od razu z nova i ET4000 bez driverkow w st high

12

(17 odpowiedzi, napisanych Kupię / Sprzedam / Zamienię)

wczoraj na alledrogo sama buda MegaSTE poszła za ponad OSIEM stówek. Powariowali ludzie , choć warto smile

13

(345 odpowiedzi, napisanych Kolekcjonowanie)

Pinek, mam nadzieję nie ode mnie dostałeś ? smile)))

14

(5 odpowiedzi, napisanych Sprzęt - 16/32bit)

No to problem rozwiązany. Karta wymaga zasilania z monitora ECL 8.5 v . Dzięki nieświadomej pomocy kolegi Yamaha oraz świadomej Krolla, karta ruszyła w 1280x960 mono. W tygodniu będą próby z atarowskim TTM195, może też się uda smile

15

(29 odpowiedzi, napisanych Sprzęt - 8bit)

mogę zerknąć. odpalić trzeba koniecznie , bo gdzie będę koła wyważał smile

16

(29 odpowiedzi, napisanych Sprzęt - 8bit)

Ja tam widzę kilka przerdzewiałych ścieżek i uszkodzonych punktów lutowniczych. Przydała by się kąpiel w wannie ultradzwiękowej, to na dzień dobry.

17

(29 odpowiedzi, napisanych Sprzęt - 8bit)

Ja tam widzę kilka przerdzewiałych ścieżek i uszkodzonych punktów lutowniczych. Przydała by się kąpiel w wannie ultradzwiękowej, to na dzień dobry.

Jestem znany z zamiłowania do chomikowania smile Policzę ile ich mam i jeśli jest nadstan NIECHĘTNIE się podzielę.

Drivery są różne, zależnie od rodzaju DACa jaki siedzi na karcie. Masz linka do sprawdzonych sterowników poniżej. U siebie odpaliłem każdą posiadaną ET4000 a mam ich kilka smile

https://silicon-heaven.org/atari/nova/

Krollu , do spania smile)

Krollu, ale ja mam podzielony tos. Nagram jak wrócę z ciepłych krajów smile

22

(20 odpowiedzi, napisanych Zloty)

Nie Ty jeden smile

23

(11 odpowiedzi, napisanych Sprzęt - 16/32bit)

Może to głupie, ale dociśnij palcem Logica i włącz tak TT. Mam jedną taką która głupieje przy dyskach wewnętrznych ale jak się układ dociśnie to działa smile

24

(11 odpowiedzi, napisanych Sprzęt - 16/32bit)

Przy zewnętrznym gnieździe scsi na płycie powinieneś mieć drabinkę rezystorową lub podstawkę pod nią. Zrób fotkę najlepiej górnej prawej części płyty i wrzuć tu. Zobaczymy czy wszystko jest ok.

25

(2 odpowiedzi, napisanych Sprzęt - 16/32bit)

jakie czasy na pamięciach i czy takie same ? Miałem tak na jakimś zestawie, po wymianie na inne było po problemie.