Temat: Od jakiegoś czasu wejście na główną stronę forum "trwa wieki"

Jak w temacie.

Nie wstydzę się: 65XEN/1MB/4OS/AKI/1084ST/inne fajne zabawki

2

Odp: Od jakiegoś czasu wejście na główną stronę forum "trwa wieki"

potwierdzam!!

Główną przyczyną rozwodów jest małżeństwo.

3

Odp: Od jakiegoś czasu wejście na główną stronę forum "trwa wieki"

nie na główną ale na każdą. Na ten wątek też trochę czekałem

4

Odp: Od jakiegoś czasu wejście na główną stronę forum "trwa wieki"

Wedlu google tools, TTFB (Time To First Byte) jest dlugi.

"The browser is waiting for the first byte of a response. TTFB stands for Time To First Byte. This timing includes 1 round trip of latency and the time the server took to prepare the response."

5

Odp: Od jakiegoś czasu wejście na główną stronę forum "trwa wieki"

Do końca roku powinien być wykonany solidny upgrade oprogramowania na serwerze. Być może to pomoże.

Czy możecie wyjaśnić, Stirlitz, dlaczego wasz służbowy adres stirlitz@rsha.gov.de ma aliasa justas@gru.su?
Nie czytam PM. Proszę używać e-mail.

6

Odp: Od jakiegoś czasu wejście na główną stronę forum "trwa wieki"

Czy jakies wsparcie finansowe jest potrzebne ?

7

Odp: Od jakiegoś czasu wejście na główną stronę forum "trwa wieki"

.. no to dlaczego u mnie chodzi to jak torpeda?? wink

Co to jest? To przecież ATARI! ... Atari? - co pan, ja nie jestem rolnikiem ;)

8

Odp: Od jakiegoś czasu wejście na główną stronę forum "trwa wieki"

Bo masz wolny komputer i w związku z tym niskie oczekiwania? wink

What can be asserted without proof can be dismissed without proof.

9

Odp: Od jakiegoś czasu wejście na główną stronę forum "trwa wieki"

https://youtu.be/KoElLaLcfOc

"tatusiu zobacz, narysowałam tobie takie same coś jak na twojej koszulce" 
jmp $e477

10

Odp: Od jakiegoś czasu wejście na główną stronę forum "trwa wieki"

@willy: heheheh dobre smile

Atari Falcon 030 CT60e, Jaguar, Lynx II, MSTE + Nova + ET4000, STe + HDD, STFM, 65XE, 800XE, 800XL

11

Odp: Od jakiegoś czasu wejście na główną stronę forum "trwa wieki"

A gdzie tam, długo!

http://wgrajo.pl/img/testprdkoci.png

AtariAge ładuje się 10-20 sekund, więc nie ma co narzekać.

12

Odp: Od jakiegoś czasu wejście na główną stronę forum "trwa wieki"

sqward napisał/a:

Bo masz wolny komputer i w związku z tym niskie oczekiwania? wink

Też miałeś kiedyś ST wink

Atari Falcon 030 14MB+SD16GB; Atari TT 030 4MB ST-RAM, 64 MB TT-RAM; Atari 1040 STFM; Atari 1040 STE 4MB+NetUsbee+UltraSatan; Commodore 64+1541-II+XE1541; Atari 65 XE+CA-2001+Ultimate 1MB+Side2;  P166MMX+GUS.

13

Odp: Od jakiegoś czasu wejście na główną stronę forum "trwa wieki"

JAkby sie poprawilo ?
Znacznie.

"tatusiu zobacz, narysowałam tobie takie same coś jak na twojej koszulce" 
jmp $e477

14

Odp: Od jakiegoś czasu wejście na główną stronę forum "trwa wieki"

Jakby tak.

Nie wstydzę się: 65XEN/1MB/4OS/AKI/1084ST/inne fajne zabawki

15

Odp: Od jakiegoś czasu wejście na główną stronę forum "trwa wieki"

Czy to mi tylko AA ostatnio strasznie muli ?
Otwieranie czegokolwiek trwa długoooo.
Dodawanie odpowiedzi to samo....

Ostatnio edytowany przez stryker (2018-03-06 10:16:13)

"wszystko się kiedyś kończy......."

Odp: Od jakiegoś czasu wejście na główną stronę forum "trwa wieki"

Tylko Ci.

Atari: FireBee, (Falcon030 CT60e SuperVidel SvEthlana CTPCI), TT, (520ST Pak030 Frak PuPla Panther), (520ST 4MB ST RAM 8MB TT RAM CosmosEx SC1435), (1040STFM UltraSatan SM124), (1040STE 4MB ST RAM 8MB TT RAM CosmosEx NetUSBee SM144 SC1224), 260ST, 520 ST+, (MEGA ST SM125), (65XE Rapidus U1MB VBXE SIDE2 SIO2PC), (Jaguar SkunkBoard), Lynx II, 2x Portfolio

17

Odp: Od jakiegoś czasu wejście na główną stronę forum "trwa wieki"

Nie tylko. U mnie też. Logowanie 20+ sek.
Otwieranie większości wątków podobnie, dodawanie posta również.
-- edit--
no tym razem było 9 sek.

Ostatnio edytowany przez uicr0Bee (2018-03-06 11:40:05)

----====   dołącz do www.worldcommunitygrid.org   ===---

<-- tu po lewej pod avatarem kliknij "E-mail", jeżeli chcesz się skontaktować, tylko nie PW proszę. Dzięki.

18

Odp: Od jakiegoś czasu wejście na główną stronę forum "trwa wieki"

U mnie też. Bardzo długo wchodzi, jeszcze dłużej dodaje posta...

Arguing with an engineer is a lot like wrestling in the mud with a pig, after a couple of hours you realize the pig likes it...

Odp: Od jakiegoś czasu wejście na główną stronę forum "trwa wieki"

nie wiem, czy to kogoś obchodzi, pewnie nie, ale ten g*wniany banner jakiejś tam grawitacji, czy cokolwiek to jest, całkowicie blokuje wejście na stronę główną AA.

wywalić to i przerobić na JPG-a.

Trzy najpopularniejsze w Polsce platformy 8-bit: Piwo, Wino i Wódka.
http://ym-digital.i-demo.pl/ - http://yerzmyey.i-demo.pl - https://soundcloud.com/yerzmyey
ŻADEN DOBRY UCZYNEK NIE UJDZIE BEZ KARY.

20

Odp: Od jakiegoś czasu wejście na główną stronę forum "trwa wieki"

A co się dokładnie dzieje, że "całkowicie blokuje"? Czym to się objawia?

Czy możecie wyjaśnić, Stirlitz, dlaczego wasz służbowy adres stirlitz@rsha.gov.de ma aliasa justas@gru.su?
Nie czytam PM. Proszę używać e-mail.

21

Odp: Od jakiegoś czasu wejście na główną stronę forum "trwa wieki"

Yerz, zainstaluj sobie jakiegos adblocka.

Co to jest? To przecież ATARI! ... Atari? - co pan, ja nie jestem rolnikiem ;)

22

Odp: Od jakiegoś czasu wejście na główną stronę forum "trwa wieki"

U mnie samo forum i przeglądanie postów działa OK.
Nie ma jakiejś uciążliwej zwłoki przy przełączaniu posta, czy logowaniu sie do profilu.
Natomiast utworzenie nowego posta, lub wysłanie odpowiedzi, juz staje sie uciążliwe.
Trzeba odczekać nawet około 1min, aż odpowiedz się pojawi.  Stwarza to czasami wrażenie zwiechy kompa.
I sprawdziłem, nie jest to wina systemu, bo  i na XP i na Win10 jest tak samo.
Ostatnio na forum pojawiły sie 3 takie same posty, i wygląda na to własnie że użytkownik 3 razy wysyłał ten sam post, bo czekał na rezultat.
Da sie z tym żyć, ale może da się w jakis sposób wyeliminować tą zamółkę. smile

23

Odp: Od jakiegoś czasu wejście na główną stronę forum "trwa wieki"

Potwierdzam to co napisał Atari-User. Mam dokładnie identyczne objawy przy korzystaniu z forum. U mnie Windows 7 i przeglądarka Chrome jeśli ma to jakieś znaczenie.

24

Odp: Od jakiegoś czasu wejście na główną stronę forum "trwa wieki"

test

EDIT: jakies 40 sek test sie postowal

FF/linux

Ostatnio edytowany przez drygol (2018-03-07 20:20:51)

Just a bunch of things that drygol does ... --> https://retrohax.net

25

Odp: Od jakiegoś czasu wejście na główną stronę forum "trwa wieki"

U mnie trwa to.... 33s.

I faktycznie czasem wejście na stronę trwa wieki.

Ostatnio edytowany przez Pecus (2018-03-07 20:47:58)

Bla bla bla bla, bla bla bla. Bla bla bla - bla - bla. Blabla bleee.