Temat: Covox - schemat
Czy ktoś może mi wskazać gdzie można takowy zdobyć ? Niestety wygooglowałem tylko opisy bez czytelnego (dla mnie) schematu.
Atari 800XL / U1MB / Sophia 2 / Sio2IDE & CF 512 MB
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Silly Venture 2024 SE - stuff Dostępny jest już stuff z zeszłomiesięcznego party Silly Venture 2024
FujiCup FujiCup ma na celu wspieranie sceny gier retro, dając uczestnikom szansę na pokazanie swojego talentu
Echa Silly Venture 2024 SE Są już dostępne wyniki Silly Venture 2024 SE
Uaktualnienie firmware do The400 Poprawki do "fizycznego" emulatora ośmiobitowych komputerów i konsol Atari.
Akcja - Wsparcie w reverse-engineering Wspierajmy tych, którzy do tej pory zrobili wiele!
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Czy ktoś może mi wskazać gdzie można takowy zdobyć ? Niestety wygooglowałem tylko opisy bez czytelnego (dla mnie) schematu.
Atariki - to tak blisko.
http://atariki.krap.pl/index.php/Covox
ps. na schemacie jest blad - uklad 74LS138 ma 16 nóżek. Ale połączenia wydają sie działać. Robiłem kiedyś w/g tego schematu własnego covoxa. Działał. Autorem rysunku jest jakiś anonimowy autor ale schemat wygląda na schemat wg którego robił Gumi/Tight, tak więc raczej OK.
Zamiast układów 74574 można użyć również 74ls374 (tylko uważaj bo 74ls374 ma inaczej wyprowadzone sygnały - musiałbyś zajrzeć do dokumentacji obu układów i porównać!)
Dzięki, i sorry bo mało że ślepy to jakoś przytępiony ostatnio jestem i nie sprawdziłem podstawowego źródła wiadomości :D
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
[ Wygenerowano w 0.056 sekund, wykonano 7 zapytań ]