Cześć,
Używam SIO2SD z Atari 65XE na dopalaczach (Ultimate, VBXE). Szukałem na forum tematu w którym piszę, ale nie znalazłem. Warto pytać, a nie błądzić :)
Zatem - czy istnieje narzędzie (nakładka) dla SIO2SD w stylu Total Commandera, pozwalające m. in. na przenoszenie, edycję nazwy, kopiowanie lub kasowanie plików w folderach na karcie SD z poziomu Atari? Póki co, jakiekolwiek działania (nawet proste skasowanie pliku) muszę wykonywać na PC i nie jest to praktyczne. Wiem że SpartaDOS ma takie funkcje, ale mnie interesuje coś bardziej intuicyjnego, właśnie w stylu Commandera. Z góry dzięki za info.
Polska replika Re-falcon030 Replika Suavka to 1:1 oryginalnego komputera z kilkoma dodatkami.
Wyniki konkursu VCCC 2025 Poznaj zwycięskie prace Vintage Computing Christmas Challenge 2025 i pobierz paczkę z plikami.
rmac 2.4.12 Makroasembler doczekał się aktualizacji z licznymi poprawkami dla wielu procesorów.
Program zlotu Last Party 2026 Poznaj szczegółowy harmonogram 12. edycji kultowego demoparty Last Party w Licheniu Starym.
F16 Falcon Strike 2.0.0 Ogromna aktualizacja polskiego symulatora lotu F-16 na Atari XL/XE wprowadza nowe tryby i mechaniki.