Cześć. Mam pokrewny temat do tego poniżej ;Zmagania z CA-2001:);. Problem z formatowaniem dyskietek. Z tego, co udało mi się zaobserwować to problem występuje wtedy, gdy na wyświetlaczu stacji wyświetlany jest nr ścieżki, gdy wyświetlany jest nr błędu jest Ok. Rozebrałem stacje i przyglądałem się głowicy, gdy jest źle w czasie formatowania (pierwsze przejście głowicy) są momenty, że głowica cofnie się o jedna ścieżkę a jak jest dobrze nie ma takiego objawu. Teraz sam nie wiem czy to wina sortu stacji(ROM) czy czegoś innego. Przetestowałem stacje programem, GTRPM.COM i wyszło, że stacja ma 345obr/min. Z tego, co czytałem stacje ATARI maja około 288obr/min. Teraz sam nie wiem czy te 345 jest Ok czy za dużo, a może ten program cos zafałszowuje na tej stacji. Może ktoś jeszcze walczył z CA2001 z takimi objawami :?:
Gearlynx 1.0.0 Pierwsza stabilna wersja wieloplatformowego emulatora Atari Lynx o nazwie Gearlynx trafiła do sieci.
Jubileuszowy 25. odcinek kursu Larka Arkadiusz Lubaszka kontynuuje swoją serię poradników, publikując 25. lekcję programowania gier.
LodjurDS v0.1.4 Kolejna wersja emulatora Atari Lynx przynosi poprawki CPU oraz obsługę plików BLL dla konsol DS i 3DS.
Mad Pascal 1.7.6 Tebe udostępnił kolejną aktualizację kompilatora Mad Pascal z poprawkami i optymalizacjami.
Fujisan 1.1.2 Nowa wersja emulatora Fujisan przynosi poprawki w obsłudze FujiNet oraz mapowaniu klawiatury.