1

Temat: AtariWin*.*

Jaką trzeba ustawić paletę kolorów, żeby po zapisie stanu gry kolory nie były w negatywie. Coś mi się skiepściło, odinstalowanie i ponowne instalowanie nie pomaga. Np. w Mieczach Valdgira ludzik się zrobił "zamarznięty niebieski". Na zrzucie ekranu ma kolor właściwy. Padła mi GTIA w pececie?
Win7 32bit.

Nikt nam lekkiego życia nie obiecał i słowa dotrzymał.
8bitów ; dereatari
Apple Hadware

2

Odp: AtariWin*.*

GTIA fix zaaplikuj :-D

A serio - to taki prosty invers się zrobił? I mówimy o oknie emulatora? Może spróbuj kliknąć gdziekolwiek na oknie myszką - geneza rady jest taka, że podobny efekt zwykle daje zaznaczanie obrazu więc jeśli emulator robi zrzut metodą zaznaczenia całego okna i wywołania systemowej funkcji a potem nie zdejmuje zaznaczenia to może taki efekt pozostać. W teorii.

Pamięć studenta ma charakter kwantowy - student wie wszystko, ale jednocześnie nic nie pamięta.
- Kilka(naście?) pudełek z klawiszami i światełkami. I jeden Vectrex, żeby nimi wszystkimi rządzić.

3

Odp: AtariWin*.*

Używam Atari800Win (teraz 3.0, wcześniej 4.1) i efekt występuje we wszystkich wersjach. Gdy uruchomię Miecze Valdgira II kolory są w porządku nawet po załadowaniu stanu gry, ale w czasie gry zapis stanu powoduje odwrócenie kolorów. Na Fort Apocalypse jest to samo,  w River Raidzie to samo. Rzeka jest czerwona, łąka różowa, samolot zielony.

Edit

Po problemie, ustawiłem systemowe kolory.

Ostatnio edytowany przez jer (2021-08-08 15:47:22)

Nikt nam lekkiego życia nie obiecał i słowa dotrzymał.
8bitów ; dereatari
Apple Hadware