Temat: Kolory na Atari 65XE vs C64 - monitor 1085 S
Mam monitor 1085 S i chciałem się dowiedzieć czy to normalne żeby były dużo lepsze kolory na C64 niż na Atari65XE.
Obraz powinien być porównywalny ? Czy może mam uszkodzony komputer ?
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Last Party 2023 - stream Informacje o przekazie na żywo dla osób, które nie mogą uczestniczyć osobiście.
Last Party 2023 już pojutrze! Już za dwa dni otwierają się bramy dla uczestników zimowego party dla użytkowników Atari
RECOIL 6.3.2 i xasm 3.2.1 Nowe wersje narzędzi dla 8-bitowego Atari
Echa Silly Venture 2022 WE Oficjalne wyniki konkursów w zakończonej w ten weekend zimowej edycji Silly Venture.
Losowanie wejściówki na Last Party Bezpłatna wejściówka dla użytkowników atari.area od organizatora zlotu w Opalenicy.
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Mam monitor 1085 S i chciałem się dowiedzieć czy to normalne żeby były dużo lepsze kolory na C64 niż na Atari65XE.
Obraz powinien być porównywalny ? Czy może mam uszkodzony komputer ?
Co znaczy "lepsze"? Jak porównujesz? Jakieś fotki porównawcze może?
Wrzucę jak znajdę chwile. W jakiś weekend, zrobię sobie retro-wieczór ;-)
Niemożliwe. C64 nie może mieć "lepszych" kolorów, bo ma ich tylko 16, a Atari całą tęczę :-)
A serio, jakimi kablami podłączasz obydwa komputery do monitora? Ten monitor ma chyba wejścia Composite, ale też osobne Luma/Chroma, więc czy obydwa komputery podłączasz do tych samych wejść? Tylko wtedy porównanie ma jakiś sens.
I co uruchamiasz do testowania, tylko obraz READY z BASICa, czy jakieś programy?
Pewnie potencjometr R38. Regulacja przez otwór od spodu komputera.
Ostatnio edytowany przez Pawex (2023-01-25 15:54:01)
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
[ Wygenerowano w 0.057 sekund, wykonano 19 zapytań ]