Super, dokładnie o takie rozwiązanie mi chodziło, ale jak widać nie tylko mi i wychodzi, że szukanie słabo mi wychodzi :)
E-mail wysłany.
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Street Fighter 2 na Atari - prace trwają W najnowszym materiale wideo autor zaprezentował aktualny stan rozgrywki.
Jurassic Spark - wersja finalna Podczas Grawitacji zaprezentowano wersję uproszczoną, pozbawioną kilku kluczowych elementów, które teraz zostały dodane.
ABBUC Software i Hardware Compos Ogłoszono coroczne konkursy.
Atari ANTIC Displaylist Designer Nowe narzędzie dla twórców oprogramowania na Atari 8-bit.
Gopher2600 v0.40.0 To pierwszy raz, kiedy informujemy o tym projekcie.
atari.area forum » Fabryka - 8bit » Cartridge SpartaDOS X
Strony Poprzednia 1 2
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Super, dokładnie o takie rozwiązanie mi chodziło, ale jak widać nie tylko mi i wychodzi, że szukanie słabo mi wychodzi :)
E-mail wysłany.
Słuchajcie - chciałbym odpalić Diamond GOS na carcie Sparta. Według tego opisu:
https://www.atarimax.com/jindroush.atar … carts.html
SDX: Base is $D5E0.
Diamond: Base is $D5D0.
Jak na szybko zmienić to adresowanie?
A czy jest możliwe w SpartaDOS-X minimalna zamiana "bankowania" pobocznie od MaxFlasha 128kB, że
zamiast:
lda cośtam
sta $D500+bank
było:
lda bank
sta $D500
Zaprojektowałem sobie carta pod SpartaDOSXa, prosty z minimalną liczbą elementów, przyszedł superwypas pozłacany i porażka, bo nie zauważyłem, że banki w maxflash idą na adresach, a nie danych. :/
niech ktoś zdzieli Gienka z liścia ...
Tak to jest jak się trzy karty na raz projektuje... Ale "River Raid" działa :)
Mam zamiar zrobić lub nabyć carta Spartados X.
Czy schematy schemat i płytki zawarte na forum są poprawne i działają poprawnie?
Może ktoś ma do odsprzedania płytkę lub złożonego carta?
Mam płytki i chyba mam całego carta. To dokładnie taki jak w tym wątku. W razie czego pisz do mnie na lapserwis@gmail.com bo tu mam wiecznie zapchaną skrzynkę.
Ja pozbywam się płytek po różnych pomysłach. Polutowane i działa. Nie będę tego potem odtwarzał, czyli jest to co mi zostało:
https://allegrolokalnie.pl/oferta/atari-cartridge-yjf
Idzie po kosztach, no i jak jest SpartaDOS-X to 5% leci dla chłopaków z teamu.
Strony Poprzednia 1 2
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
atari.area forum » Fabryka - 8bit » Cartridge SpartaDOS X
Wygenerowano w 0.017 sekund, wykonano 63 zapytań