Jedne z interlace radzą sobie lepiej, inne gorzej, a jeszcze inne wcale ;)
to podlinkuj tu urządzenie, które w kwocie 150pln dobrze wyświetla tryby z przeplotem konwertując to do HDMI, bardzo jestem ciekawy.
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Jubileuszowy 25. odcinek kursu Larka Arkadiusz Lubaszka kontynuuje swoją serię poradników, publikując 25. lekcję programowania gier.
LodjurDS v0.1.4 Kolejna wersja emulatora Atari Lynx przynosi poprawki CPU oraz obsługę plików BLL dla konsol DS i 3DS.
Mad Pascal 1.7.6 Tebe udostępnił kolejną aktualizację kompilatora Mad Pascal z poprawkami i optymalizacjami.
Fujisan 1.1.2 Nowa wersja emulatora Fujisan przynosi poprawki w obsłudze FujiNet oraz mapowaniu klawiatury.
Altirra 4.50 test 2 Avery Lee udostępnił nową wersję testową emulatora Altirra, wprowadzając liczne poprawki i nowości.
atari.area forum » Sprzęt - 8bit » Jakość obrazu- Sophia/VBXE/Medusa/inne wynalazki...
Strony Poprzednia 1 2 3 4
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Jedne z interlace radzą sobie lepiej, inne gorzej, a jeszcze inne wcale ;)
to podlinkuj tu urządzenie, które w kwocie 150pln dobrze wyświetla tryby z przeplotem konwertując to do HDMI, bardzo jestem ciekawy.
TMK napisał/a:Czyli krótko mówiąc, konsekwencją tego, że wolisz nieidealny obraz CRT z tamtych lat jest to, że używasz 10" tv... który jest jednak LCDkiem i to o rozmiarach mniejszych niż były spotykane w tamtych latach... Hmm... ;)
To się nazywa kompromis, taki 10" LCD przynajmniej "nie wali pikselami po oczach" i wygląda to mniej więcej tak jak na ówczesnych 12-14" CRT, włącznie z odtwarzaniem kolorów artefaktowych i innych sztuczek z analogowym sygnałem PAL. Ten TV oczywiście można przestawić w tryb 4:3.

A to? Wali gdzieś pikselami po oczach? (polecam po kliknięciu miniaturki, ściągnąć oryginalny rozmiar za pomocą ikonki poniżej zdjęcia) No ja nic nie poradzę, że komputery retro wyświetlały tak małe rozdzielczości i że nie było jeszcze antyaliasingu ;)
Strony Poprzednia 1 2 3 4
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
atari.area forum » Sprzęt - 8bit » Jakość obrazu- Sophia/VBXE/Medusa/inne wynalazki...
Wygenerowano w 0.013 sekund, wykonano 48 zapytań