Czyli "po prostu" to będzie działać tylko pod windowsami :/
? HEX$(6670358)
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
HDDRIVER 13.00 Nowa wersja sterownika przynosi olbrzymie zmiany, w tym ramdysk nowej generacji i inne optymalizacje.
Altirra 4.50 test 12 Nowa wersja testowa emulatora Altirra przynosi poprawki błędów oraz wierniejszą emulację plotera Atari 1020.
Another World na Atari XL/XE Niezwykły projekt w1k przenosi kultowy hit Another World na 8-bitowe komputery Atari.
Atari Action! Compiler od Kuby Husaka Nowe narzędzie umożliwiające kompilację kodu Action! bezpośrednio na współczesnych komputerach PC.
Altirra 4.50 test 11 Avery Lee udostępnił nową wersję testową emulatora Altirra z nowym, eksperymentalnym paskiem zadań.
atari.area forum » Programowanie - 8 bit » sio, loader
Strony Poprzednia 1 2 3
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Czyli "po prostu" to będzie działać tylko pod windowsami :/
Musisz wyrazić swe potrzeby jaśniej ;-)
cd /usr/ports/comms/ft232
make
make installNo, ale wiem, marzenie ściętej głowy aka napisz.se :)
solaris? freebsd? ;P
drac030: jesli to dziala pod linuksami, to pewnie tez i pod frebzda - sterowniki do ftdi od lat sa w jaju linuksowym, ale wydawalo mi sie ze jakos "specjalnie" trzeba do tego zagadnienia podejsc (stad pytanie o ioctl).
frebzda ztcp nie odstaje za bardzo w tyle jesli chodzi o obsluge usb (nie liczac tego nieszczesnego padania po wyciagnieciu zamountowanego pendrive)
o fak, wlasnie zaczalem googlac w temacie i przypadkiem zauwazylem ze mam pod debilianem zainstalowany "libftdi1 - Library to control and program the FTDI USB controller". czas zajrzec w sors ;)
A to, co jest w "3rd party drivers" na stronie FTDI podanej przez Electrona nie będzie działać?
http://www.ftdichip.com/Drivers/3rdPartyDrivers.htm
Strony Poprzednia 1 2 3
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
atari.area forum » Programowanie - 8 bit » sio, loader
Wygenerowano w 0.018 sekund, wykonano 57 zapytań