Ja doszedłem do etapu zainstalowania workbencha, potem wrzuciłem kilka gier, ale te na whdload wymagały ode mnie coraz więcej. Zrobiłem w pięćsetce interfejs ide na kartę cf, zrobiłem kickstart 3.1 z obsługą tego interfejsu ide, zdobyłem płytę w wersji 8A1 żeby dało się 2MB chip zrobić, który też sobie zrobiłem. A whdload dalej działał tylko w niektórych grach. W sumie wystarczyło by już teraz tylko dołożyć fast i by było gites, ale w międzyczasie zdążyłem już przejść mój ulubiony Flashback, do którego w ogóle nie potrzeba mieć whdload, bo gra jest tak zrobiona, że się ją kopiuje po prostu z dyskietek na dysk i już. Inne gry odpalałem z goteka i też było dobrze. Koniec końców Amiga i tak trafiła do kartonów, a ja mam na biurku małe Atari:-)
Będzie i pointa: nie inwestujcie za dużo w Amigę. Odpalcie sobie gierki z goteka i już:-) Szkoda czasu.
TURGEN 9.4.4 Nowa wersja narzędzia TURGEN naprawia błędy w obsłudze wiersza poleceń.
Gearlynx 1.2.18 Emulator Atari Lynx doczekał się kolejnej wersji, przynoszącej mniejsze opóźnienia i liczne poprawki.
Demo na SidecarTridge dla Atari ST Nowe demo pokazuje niesamowite możliwości SidecarTridge.
Prototyp gry Raiden dla Falcona Prototyp zaginionej konwersji kultowego Raiden na Atari Falcon ujrzał światło dzienne.
Steem SSE 4.2.0 R11 Ukazała się aktualizacja Steem SSE, popularnego emulatora komputerów Atari ST dla systemów Windows i Linux.