Temat: 65XE bez ECI + Side2 (ale nie tylko) = nie działa

Mam płytę 65XE w wersji bez ECI (konkretnie C070025 rev.C1). Płyta sama z siebie działa poprawnie, pamięć testuje się bez błędów, mogę wgrywać programy ze SIO2SD. Ale wykazuje problemy z cartridgem Side2, z którym ma docelowo pracować. Mianowicie, w trybie SDX po prostu pokazuje się niebiesko-zielony standardowy ekran z białym kursorem i tyle, i stoi. Natomiast w trybie loadera na moment miga taki ekran, potem robi się czarny i tyle go widzieli. Side2 jest dobry, działa jak należy w 800XL i innym XE z płytą innego typu. Mam jedną składankę, którą kupiłem od @ccwrc - na niej po zielonym ekranie całość robi się żółta i staje. Natomiast "klasyki" działają (odpalałem Pitstop, Congo Bongo). Działają też carty od Antrax'u.

Może ktoś się spotkał z takim czymś lub podobnym? Może wiecie, co należy sprawdzić i podmienić? Kości na podmianę mam, ale wolałbym nie pruć ich wszystkich w ciemno.

Jakaś podpowiedź? Z góry dziękuję.

2

Odp: 65XE bez ECI + Side2 (ale nie tylko) = nie działa

74ls08 -->f08

serdecznie proszę o maile na lotharek@lotharek.pl z tematem ATARIAREA - inne formy komunikacji zawodzą...
"The worth of all people is dependent on how they spend their life making contributions" - Kano Jigoro
FKMC /Fan Klub Malej Czarnej/   @Grey

3

Odp: 65XE bez ECI + Side2 (ale nie tylko) = nie działa

Zmieniłem wcześniej - nie pomogło.

Ostatnio edytowany przez perinoid (2019-06-06 22:53:33)

4

Odp: 65XE bez ECI + Side2 (ale nie tylko) = nie działa

podjedz no do plota z tym na bemowo

przechodze na tumiwisizm

5

Odp: 65XE bez ECI + Side2 (ale nie tylko) = nie działa

priv

[edit]
Znalazłem winnego. Okazała się nim być przelotka na drodze sygnału A10 między gniazdem cartów a CPU. Nie przewodziła z jakiegoś powodu. Przelutowałem ją i carty znów działają. Dołożyłem U1MB i jest super :-) Będzie z tego niespodzianka, na którą pewnie wielu się skrzywi, ale poczekajmy 2 tygodnie.

Ostatnio edytowany przez perinoid (2019-06-07 23:10:05)