Odp: Poszukiwany program kopiujący
Jak napisałem - któryś z oryginałów z mirage miał taką możliwoś na atari, chyba problem jasia w wersji kasetowej
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
3rd Annual Atari Homebrew Awards Rozpoczęła trzecia edycja głosowania na najlepszą produkcję dla ośmiobitowych maszyn Atari
New Year Disk 2021 Już dostępny
done and dusted
kronika polskiej demosceny
Adam Is Me za darmo Święta tuż, tuż, więc czas rozwiązać worek z prezentami...
Strony Poprzednia 1 2
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Jak napisałem - któryś z oryginałów z mirage miał taką możliwoś na atari, chyba problem jasia w wersji kasetowej
A jeżeli to nie wystarczy (np. za mały bufor) to możesz spróbować:
2) File Copier 130XE, autorstwa Jacka Żuka:
Pobrać można tutaj: File Copier 130XE
Nie wiem co robię źle, ale na SIO2SD mam umieszczony ten program na ATR w formacie AtariDOS, montuję jako D1 i nic nie działa ;-)
"Spis dysku" pyta o nazwę zbioru(?), więc podaję *, *.*, D1, D, D1:, D:, różne kombinacje i otrzymuję "BLAD 130" i nawet nie próbuje czytać...
Z ładowaniem po wpisaniu nazwy istniejącego pliku tak samo.
Ostatnio edytowany przez Jacques (2020-10-26 10:05:07)
Spod MicroDOS II initializera Dorndorfa...
OK, spróbuję, dzięki.
Podepnę się pod temat bo dotyczy kopiowania kaset.
Chce sobie nagrać kasetę za pomocą stacji dysków chcę użyć programu BOSS I lub właśnie FC130XE.
Mam pytanie czy ma ktoś jakiś inny od wykrzyknika loader (np. w pliku ATR) którego mókłbym użyć?
Dobry loader (4 bloki zamiast 6 wykrzyknika) wstawia do wav-ow i cas-ów Turgen System, ale nie mam pojęcia jak taki loader sobie wyciągnąć do nagrywania na kasetę przy pomocy stacji i magnetonu Atari.
PS. Wykrzyknik mam - był w BOSS-ie I.
Wygeneruj sobie jakikolwiek programik Turgenem i nagraj na kasetę na zewnętrznym magnetofonie. Potem go wgraj do kopiera z kasety i nagraj sobie na dyskietkę. A potem to już tylko kwestia kopiowania na dwa razy (loader + program).
Problem jest taki, że Turgen zapisuje w loader że nazwę programu, który jest wczytywany. Można ewentualnie podać coś "uniwersalnego".
Dobry pomysł! Dzięki! Tylko, że nie mam kaseciaka innego od magnetofonu Atari. Coś pokombinuje.
Co do nazwy w loaderze Turgena to można całkiem to wyłączyć, albo wpisze coś takiego: "loading ... please wait ... good luck"
Jak nie ogarniesz tego do wieczora to ci spróbuję takie coś zrobić bo w roli magnetofonu świetnie się sprawdza AVG. Tylko, paradoksalnie, będę potrzebował asysty we wczytaniu z magnetofonu do kopiera :-D (albo mi ktoś powie, czy da się skopiować z magnetofonu na dysk pod SDX).
[Edit]
Jeśli czegoś nie spaprałem to w załączniku masz dyskietkę z The Boss 1 i nagrany jest na niej loader z Turgena. Sprawdź, czy działa jak należy.
Ostatnio edytowany przez perinoid (2020-11-23 18:24:35)
Wielkie dzięki!
Wygląda na to, że wszystko jest ok.
Testował ktoś ten zgrany loader z Turgena?
Działa OK: wczytuje gry, jest 4 blokowy. Tylko u mnie zawsze wyłącza ekran i dźwięki I/O.
Dodam, że to ja go zgrywałem i u mnie nie wyłącza ani ekranu, ani dźwięku.
Strony Poprzednia 1 2
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
[ Wygenerowano w 0.127 sekund, wykonano 15 zapytań ]