101

Odp: Gry z nieśmiertelnością / trainerem

Nie spotkałem takiej wersji, miałem na kasecie "fajlówkę" z jednym etapem. Myślę, że warto by było dodać posiadaną przez Ciebie wersję do katalogu na AOL.

102

No to przy wolnej chwili poszukam starych kaset i zobaczę co tam na nich zostało. Ten Crumbles Crisis pamiętam dość dobrze, bo bawiłem się wtedy w przyspieszanie transmisji i jakiś kopier miałem, który pozwalał kopiować z prędkościami zapisu innymi niż 600 bodów. Robiłem wtedy testy na moim XC12 i bez problemu wszystko mi się wczytywało w 900 bodów, więc tak nagrywałem później sobie kasety i na pewno tak też nagrałem ten Crumbles Crisis. Poszukam.

103

Mq napisał/a:

i jakiś kopier miałem, który pozwalał kopiować z prędkościami zapisu innymi niż 600 bodów.

Hmmm, "Turbo 3/4"? Bo ten kojarzę, że "skracał" czas wczytywania w normalu.

Sikor umarł...

104

Nie, inaczej się nazywał, ale nie pamiętam jak... Jak znajdę kasety, to może na którejś będzie ten kopier też, to sobie przypomnę i napiszę.

105

Bardzo popularny był Turbo Copy, którego listing był w Bajtku Nr.1 tylko o Atari. On właśnie zapisywał z prędkością 900 bodów.

130XE + VBXE / 800XL / 800XE + U1mb + Sophia2 + PokeyMax / AVG CART / XF551 5.25", 3.5"/ 1050 / Sio2pc / XC12 + Blizzard
520ST+ / SF 314 / ACSI2STM / GOTEK

106

Ten kopier, którego ja miałem pamiętam że pozwalał na wybór 600/900/1200 bodów. Pamiętam to dlatego że 900 bodów działało mi bez problemu zawsze, a 1200 bodów jak zapisałem taśmę, to był problem z odczytem tego później. Niestety nie pamiętam nic więcej na temat tego kopiera, którego miałem, ale tak jak mówię, może znajdę go na jakiejś kasecie, choć najpierw muszę same kasety w ogóle znaleźć:-)

107

Napisałbym, że to "Trans Code DB" albo "Turbo Tape R&R", ale pierwszy ma prędkości 600, 800, 1300, 2600, a drugi 600, 900, 1400.

108

Tych nazw nie kojarzę, więc to nie to. Mi się wydaje że to się nazywało jakoś chyba turbo copy/turbo copier czy coś takiego, ale to tak tylko przez mgłę pamiętam. Nieistotne jeśli tego nie znajdę, a jeśli znajdę, to będzie wiadomo:-)