Na sprzedaż konsola PS2 FAT (model SCPH-50004). Pad srebrny, oryginalna karta pamięci, kabel component. W konsoli zamontowany Network Adapter (wersja SATA) z dyskiem WD o pojemności 320GB. Zainstalowane wymagane oprogramowanie (Open PS2 Loader, MC Annihilator, użytki, emulator NESa, etc.). Laser wymaga wyczyszczenia - nie zawsze czyta jedyną płytę, jaką mam do PS2 - ale zaznaczam, że jest ona mocno porysowana. Obudowa w stanie dobrym. Zestaw gotowy do grania. Sprzedaję bez kabla zasilającego, bo mam już ostatni. A, brakuje jednej śruby w adapterze dysku (ale adapter trzyma się jak należy). Nie mogłem namierzyć żadnego zamiennika.
Cena zestawu to 400 zł + wysyłka. Wystawione także w innych miejscach.
Another World na Atari XL/XE Niezwykły projekt w1k przenosi kultowy hit Another World na 8-bitowe komputery Atari.
Atari Action! Compiler od Kuby Husaka Nowe narzędzie umożliwiające kompilację kodu Action! bezpośrednio na współczesnych komputerach PC.
Altirra 4.50 test 11 Avery Lee udostępnił nową wersję testową emulatora Altirra z nowym, eksperymentalnym paskiem zadań.
C.E.T.A.S. - nowy projekt na Atari 8bit Rafał Dudek i Vladimir Janković pracują nad unikalną strzelaniną z alternatywną historią w tle.
Postępy nad konwersją Golden Axe Zobacz najnowsze zmiany w nadchodzącym hicie na 8-bitowe Atari, nad którym pracuje znana ekipa.