Na sprzedaż konsola PS2 FAT (model SCPH-50004). Pad srebrny, oryginalna karta pamięci, kabel component. W konsoli zamontowany Network Adapter (wersja SATA) z dyskiem WD o pojemności 320GB. Zainstalowane wymagane oprogramowanie (Open PS2 Loader, MC Annihilator, użytki, emulator NESa, etc.). Laser wymaga wyczyszczenia - nie zawsze czyta jedyną płytę, jaką mam do PS2 - ale zaznaczam, że jest ona mocno porysowana. Obudowa w stanie dobrym. Zestaw gotowy do grania. Sprzedaję bez kabla zasilającego, bo mam już ostatni. A, brakuje jednej śruby w adapterze dysku (ale adapter trzyma się jak należy). Nie mogłem namierzyć żadnego zamiennika.
Cena zestawu to 400 zł + wysyłka. Wystawione także w innych miejscach.
RM 800XL: Zdjęcia nowej płyty głównej Revive Machines prezentuje rewizję 2.0 płyty głównej i przygotowuje linię montażową RM 800XL.
Nowe narzędzie PokeyForge dla RMT PokeyForge pozwala na wygodny przegląd, edycję i zarządzanie instrumentami w formacie .RTI
Nowy szybki interfejs od Mono i Pancio Twórcy pracują nad rewolucyjnym urządzeniem szeregowym wykorzystującym port SIO.
Zestaw skilli dla LLM od Ilmenita Ilmenit udostępnił narzędzia wspierające modele językowe w pisaniu kodu na 8-bitowe komputery Atari.
Grajodołek Retro #7: Custom Atari 800XL Testy wyjątkowego Atari 800XL z VBXL, stereo i mechaniczną klawiaturą na kanale Borsuka.