Odp: Ciekawostki na aukcjach
Wrzucałem, ile kosztuje nos klawiatura do falcona- od kwietnia za nią chodziłem ;)
Natomiast za jakiś połamany gniot ;)
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Czwarta edycja ATASCII Compo! Dziś, 1 października 2024, oficjalnie rozpoczął się okres nadsyłania prac!
Silly Venture 2024 SE - stuff Dostępny jest już stuff z zeszłomiesięcznego party Silly Venture 2024
FujiCup FujiCup ma na celu wspieranie sceny gier retro, dając uczestnikom szansę na pokazanie swojego talentu
Echa Silly Venture 2024 SE Są już dostępne wyniki Silly Venture 2024 SE
Uaktualnienie firmware do The400 Poprawki do "fizycznego" emulatora ośmiobitowych komputerów i konsol Atari.
Strony Poprzednia 1 … 242 243 244 245 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Wrzucałem, ile kosztuje nos klawiatura do falcona- od kwietnia za nią chodziłem ;)
Natomiast za jakiś połamany gniot ;)
Czy ktoś nie szukał górnej obudowy od Falcon 030?
witam wpadł mi cały komplet kaset do nr12 do Atari tkz Haga Soft 1990 czy ktoś coś wie skąd to , gdzie nagrywane itd. jakas Historia?
Ostatnio edytowany przez pilat23 (2024-03-07 11:05:59)
Na olx pojawiła się ciekawa samoróbka ATARI ST opisana jako "250ST"
Linku nie wrzucam bo i tak za jakiś czas będzie nieaktualny.
Wrzucę fotki na forum żeby pozostał jakiś ślad:
Ostatnio edytowany przez Pawex (2024-05-18 19:37:38)
"Bzydal"
Hej. Na ebay pojawiła się nowa pamięć do Atari Portfolio (ram card) o pojemności do 1,9mb. To co fajne to kabelkiem podłącza się ja do normalnego kompa via usb i można przerzucać normalnie pliki. Ciekawe bo nie wymaga żadnych bateryjek jak normalne karty do portfolio. Na mój gust rozwiązanie podobne do kart Optrol.
To co niefajne to cena :-( koszmarna ...
Występuje pod nazwą: "Karta Atari Portfolio 1.9 MegaBytes z narzędziem do przesyłania plików USB"
To nadal jest pamięć masowa. Od siebie powiem, że ja już wolę rozwiązanie na karcie CF zaproponowane tu na forum.
Ja też i to zdecydowanie.
W tym nowym jednak nie trzeba przerabiać portfolio - coś dla purystów:-)
Tylko że to na forum chyba nigdy nie doszło do finalizacji?
Nie chcę nikogo urazić ale coś mi się kojarzy że położyłem na to szmal ze 2 lata temu i cisza.
Nawet nie pamiętam kto to robił lol.
Jak coś pokręciłem to przepraszam z góry ale chyba tego diwajsa nie mam jednak.
Ja mam. I korzystam. Perinoid przystosował mi 2 sztuki atari portfolio. To rozwiązanie jest idealne. Działa i jest na co dzień używane przeze mnie. Najlepsze potwierdzam.
ST nigdy mnie nie interesowało, ale nie wiedziałem, że jest coś takiego jak STbook:
https://www.ebay.pl/itm/276486803178
Jeszcze jest Stacy. Też drogie.
To prawda. Sporo nowszy.
qrde!
Ostatnio edytowany przez AS... (2024-05-30 23:40:19)
Wyczesany sprzęt ale przy tym egzemplarzu będzie trochę zabawy (przy swoim Stacy 4 trochę się nagimnastykowałem żeby był użyteczny). Jak ma padnięty wyświetlacz...
Ale STbook to stateczek ;)
Ostatnio edytowany przez leonlas (2024-06-06 22:25:22)
UWAGA!!! Tylko dla Atarowców o BARDZO!!! silnych nerwach. Nie chcesz ryzykować? Nie otwieraj obrazka!!!
Aukcja z ebay.
Oj tam, marudzicie... Działa? No to w czym problem? :-D
Właśnie na allegro pojawił się ładny zestaw
"..studio nagrań z lat 90'"
Wrzucę fotkę i opis żeby było na pamiątkę
z opisu aukcji:
"...zestaw sprzętu w jaki wyposażone było studio nagrań B&B Records w latach 90tych...
...Zestaw oparty o Atari Falcon 030, Cubase 1.0, Yamaha CBX-D5 został zakupiony około 1995 roku. Szybko jednak został wyparty przez nowocześniejsze rozwiązania oparte o komputery PC i odstawiony do magazynu. Około roku 2004 miała miejsce wyprzedaż nieużywanego sprzętu i po niej aż do roku 2023 był traktowany jako sprzedany podczas tej wyprzedaży. Odnaleziony został dopiero przy ubiegłorocznych remontach poddasza. Aktualnie jest wyczyszczony, odświeżony, sprawdzony i gotowy do sprzedaży.
Wszystkie elementy zestawu jakie są na sprzedaż i jakie zostały odnalezione to:
1. Atari Falcon 030 - stan ogólny bardzo dobry, na oryginalnych podzespołach, 4MB pamięci, mysz, oryginalne pudełko (niestety bez oryginalnych wytłoczek piankowych). Na potrzeby sprawdzenia sprzętu kupiliśmy kabel do monitora oraz monitor, które również wchodzą w skład zestawu.
2. Yamaha CBX-D5 - stan bardzo dobry, wszystko działa, oryginalne i kompletne pudełko.
3. Steinberg Falcon Digital Interface - stan bardzo dobry, kabel wielopinowy w zestawie.
4. Steinberg SMP II - stan dobry, zadrapania lakieru od montażu w racku, działa bez zarzutu, niestety brak oryginalnego pudełka.
5. Dysk zewnętrzny Metropolis 2210AV - stan wizualny bardzo dobry. Dysk pracuje, wszystko działa lecz Atari nie widzi go i nie udało się nam pracować na nim. Nie podejmowaliśmy mocniejszej ingerencji w tej sprzęt czy prób jego poprawnej konfiguracji - być może ktoś bardziej zaawansowany będzie potrafił ten dysk ujarzmić, nam się nie udało. Według pamięci osób pracujących na nim w latach 90' ma 3 GB pojemności.
6. Oryginalny Software na dyskietkach z pudełkami - Cubase i Audiospector
7. Klucz do programu Audio Spector - działa lecz brak dolnej części.
Ostatnio edytowany przez Pawex (2024-06-10 11:10:34)
Cena solidna...
Ostatnio edytowany przez perinoid (2024-06-10 11:19:47)
To sie chyba sprzedał, ostał sie tylko klucz na alle.
Wciąż jest: https://allegrolokalnie.pl/oferta/atari … n-z-lat-90
Strony Poprzednia 1 … 242 243 244 245 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
[ Wygenerowano w 0.780 sekund, wykonano 9 zapytań ]