Hej'a znalazłem w neciuku słowackie (albo czeskie) rozwiązanie pana (chyba Raster'a) umożliwiające podpięcie do małego Atari 8 joystików i giercowanie w jedną z 3 (znanych mi) gierek, interface wykonałem i działa !!! Zabiorę go na pewno na Lato Ludzikuf także panowie zabierać ze sobą joy'e bo będziemy młucić do ostatniej gumki z Matt'a hehe... Postaram się jeszcze zrobić Game Link'a II aby można było w 8 zagmyrać w Bulder Dash'a ale nie wiem czy się wyrobie płytkę wprawdze zaprojektowałem ale ten ciągły brak czasu i wtyczek SIO ;(((
Lost Party 2025 startuje już jutro W Licheniu Starym rusza zlot fanów 8-bitowych komputerów
zeST 20250627 - Atari ST w FPGA z turbo! Nowa wersja zeST z trybem turbo 50 MHz i poprawkami Shiftera i MFP
UltraSatan - firmware 1.30 Nowa wersja firmware dla UltraSatana wspiera nowoczesne karty SDHC i SDXC
53 lata marki Atari 53 lata od założenia Atari - firmy, która odmieniła świat gier i komputerów.
Odtwarzanie układów z Atari Falcon Trwa zbiórka na odtworzenie chipów Videl, Combel i SDMA z Atari Falcon