Temat: Uporządkujmy nasz teren w Allegro.
Czoł(gi)em,
Często przeglądam Allegro, nie tylko w kategoriach Stare Komputery->Atari, Amiga, Commodore, Spectrum, ale też Stare komputery->Pozostałe, spodziewając się tam znaleźć coś typu Amstrad, MSX, Acorn, itp, itd z epoki. Ostatnimi czasy jednak miejsce to jest zasypywane przez aukcje typu:
- KOMPUTER COMPAQ DESKPRO 4/25is 486DX2
- KARTA ISA nr1
- ...
- KARTA ISA nr13
- COMPAQ DESKPRO STARY KOMPUTER + MONITOR FUJITSU
- Stary komputer AMD 386 75 mhz
- stara drukarka atramentowa USB
- Laptop Pentium II
- Złom komputerowy PC 50kg
- ... itp, itd.
Ja wiem, to też są już stosunkowo stare komputery i stare części do nich, ale są dla nich przeznaczone kategorie:
- Komputery › Komputery stacjonarne › Klasy Pentium III i słabsze
- Komputery › Komputery stacjonarne › Pozostałe
- Komputery › Obraz i grafika › Karty graficzne › Pozostałe
- Komputery › Laptopy › Pozostałe
- itp, itd.
Generalnie chyba w każdej kategorii dla współczesnych PeCetów jest podkategoria typu Inne, czy Pozostałe, gdzie można ww. wstawić.
Wiem też, że czasem wśród tego złomu znajdzie się jakaś karta ET4000 czy CD-ROM SCSI do Atari TT/MEgaSTE czy Falcona, ale jak ktoś tego potrzebuje to sobie sam poszuka we właściwej kategorii.
Dość mam już przedzierania się codziennie przez kilkanaście(dziesiąt) aukcji typu Karta ISA/VesaLB nr xxx żeby znaleźć pojedynczą interesującą aukcję, albo co gorsza stwierdzić że oprócz "złomu PC" dziś nic interesującego się nie pojawiło.
Jak mam czas i siłę to zgłaszam te aukcje przez "Zgłoś Naruszenie zasad-> Niewłaściwa kategoria", ale takie pojedyncze zgłoszenia chyba słabo odnoszą skutek. Stąd apel do Was o przyłączenie się. Zgłaszajcie naruszenia zasad w każdej aukcji, która ewidentnie nie powinna znaleźć się w "naszych" kategoriach. To zaledwie 4 kliknięcia, bez wpisywania czegokolwiek. Kilka sekund, a może uda się choć trochę uporządkować nasz teren i zaoszczędzić więcej czasu na przeglądaniu. Jeżeli Allegro dostanie więcej zgłoszeń dotyczących tych samych aukcji to może potraktuje je poważniej niż jedno zgłoszenie.
Dzięki!
http://allegro.pl/stare-komputery-pozostale-77927
Ostatnio edytowany przez uicr0Bee (2012-05-10 12:27:10)
<-- Kontakt przez "E-mail" albowiem moja skrzynka "PW" jest pełna i zaprawdę nie mam czego usunąć.