Odp: Ciekawostki na aukcjach
jest to raczej próba komercjalizacji rynku, a nie popularyzacji 8 bitów.
Pewnie, niedługo MM i S oraz dystrybucja IT wprowadzi do oferty ponownie. Trzeba się spieszyć bo jak ''zieloni'' podadzą taki komunikat to zaraz giełda ruszy i znów akcje zdrożeją.
Jeden. Oceniam ludzi po zasobności mojego portfela? Jak to rozumieć? Rozwiń proszę myśl.
Dwa. Czemu uważasz, że cena płyty nieatrakcyjna, skoro są klienci? Ile tych płyt po 200-300zł zeszło? Daj linki.
Trzy. Jak wystawię płyty po 600zł np. z ultimate, to kupisz, lub polecisz koledze?
1. Widocznie dla Ciebie jest za drogo to nie znaczy że również dla innych. O tym akurat decyduje popyt.
2. Czytaj ze zrozumieniem. Już napisałem wyżej że dla mnie jest nieatrakcyjna bo: mam już działającą w domu, nie potrzebny mi S-video mod, nie używam XL.
3. Możesz wystawiać i za milion, uwierz mi że moi koledzy też nie przeznaczą takich kwot, co nie znaczy że nie znajdzie się chętny.
Zrozum jedno zamiast robić burze w szklance wody: Pan F kupił sobie płyty (komputery), włożył w nie jakąś prace, wycenił tą pracę na kwotę X a teraz sprzedaje. I może tak samo wystawić za 100, 1000 albo milion złotych. Jak będzie miał klientów to życzę mu wszelkiej pomyślności. A może też zrobić z nimi co tylko mu się podoba. Powiesić na ścianie, połamać, zanieść do punktu recyklingu itp., itp..
Tak samo SIC- ukradł je Strykerowi? Pewnie uczciwie kupił a teraz sprzedaje. I ma do tego prawo.
A że cena się komuś nie podoba - trudno - nie kupuje.