Jest trochę zbugowany. :O Jeśli wykorzystujemy rejestr $ffff8265 (a musimy, żeby było płynnie i ładnie :P), to przy przejściu z wartości niezerowej na 0 można zauważyć parszywe migotanie ekranu. Sporo czasu zajęło mi, po pierwsze stwierdzenie, że ja czegoś nie spieprzyłem, a po drugie znalezienie odpowiedniego rozwiązania: należy zmieniać wartość rejestru PO wyświetleniu całego widocznego obrazu, czyli wykorzystać HBL lub odpowiednio skonfigurowany timer B. Może komuś przyda się ta wiedza kiedy zobaczy, że mu ekran w czasie vscrolla miga. :D
Altirra 4.40 test 20 Nowa wersja rozwojowa popularnego emulatora Altirra zawiera szereg usprawnień i poprawek błędów.
SprEd 1.3.8 Wersja 1.3.8 wprowadza tryb bez nakładania się pikseli i nową funkcję usuwania nakładających się pikseli.
Generator kopert na dyskietki Lexx stworzył kolejny generator, tym razem do kopert na dyskietki 5,25" dla Atari.
SprEd 1.3.6 Bocianu wydał kolejną, szybko następującą wersję 1.3.6 swojego edytora duszków. Sprawdź, co nowego!
Gopher2600 0.50.1 Jeden z bardziej zaawansowanych emulatorów Atari 2600.