Witajcie,
Mam taką jedną krnąbrną płytę od 65XE, z którą jest dziwny problem. Mianowicie nie działają klawisze START, OPTION i HELP. Poza tym felerem wszystko jest ok, działają wszystkie pozostałe klawisze.
RESET działa. Po resecie normalne pyrkanie w poszukiwaniu urządzenia.
Po podłączeniu SIDE i wczytaniu czegokolwiek wszystko cacy, gra muzyka etc., obraz ok, poza tym, że ww. klawisze nie działają.
Nie jest to problem folii/klawiatury - testowałem z dwiema, a tę od tego konkretnego kompa obdzwoniłem miernikiem i wszystko jest cacy. Na drugiej, również sprawnej, ten sam objaw.
Testowałem na czterech sprawnych MMU i czterech sprawnych OS-ach.
Pamięć sprawna. Komputer niemodyfikowany, poza podstawkami pod MMU i OS-a.
Gdzie szukać przyczyn głupiego zachowania? GTIA?
Nie bardzo lubię szukać problemu w ciemno, zakładając wszędzie podstawki i podmieniając kości.
Any help?
Jak stworzyć składankę gier na kasecie? Dziś, dzięki nowoczesnym narzędziom, jak program Turgen, ten proces jest znacznie łatwiejszy.
HDDRIVER 12.71 Nowa wersja najbardziej rozbudowanego sterownika pamięci masowych dla 16- i 32-bitowych Atari, z mnóstwem usprawnień i nowości.
Elite - port z BBC Micro na Atari XL/XE Wczesna beta portu kultowego Elite z BBC Micro na 8-bitowe Atari.
sAIOnara v3.0 Zaawansowany układ wideo Pancia, sAIOnara v3.0, bazujący na chipie CXA2075, jest już dostępny.
Altirra 4.40 test 20 Nowa wersja rozwojowa popularnego emulatora Altirra zawiera szereg usprawnień i poprawek błędów.