Jakiś komunikat błędu się pojawia? W którym momencie?
Podeślij któryś z takich obrazów, sprawdzę u siebie.
A może oprócz większej ilości sektorów, w tych obrazach jest też więcej niż 80 lub 81 ścieżek? Tego też niektóre stacje nie zdzierżą. Im nowsza stacja, tym mniej prawdopodobne że pojedzie powyżej 81 ścieżki.
Jak masz dostęp do stacji i możesz podać (z obudowy) jej dokładny model, to sprawdzę w swoich notatkach czy taką testowałem i ile ścieżek obsługuje.
Inna sprawa że 12 sektorów na ścieżce to już mogą nie zdzierżyć dyskietki które przetrwały do dzisiejszych czasów i może po prostu dostajesz błędy zapisu? Spróbuj wcześniej te dyskietki sformatować w ST np. w FastCopy. Ten kopier obsługuje do 11 sektorów/ścieżkę. A jaki soft na ST potrafi sformatować 12 sektorów to nie wiem.
Ew. możesz spróbować przeorganizować sobie dysk w komputerze (albo dodać drugi) na partycję z DOSem (albo FreeDOS-em) i spróbować którymś z programów DOSowych, np. MAKEDISK 1.5
W tym tutorialu, jest screen z makedisk gdzie nagrywany jest obraz z 11 sektorami na ścieżkę.
Ja mam, w komputerze do podobnych celów, dysk podzielony tak: 2GB FAT(32) na FreeDOS, dalej partycja na Windows XP i na końcu jeszcze lekki linux Xubuntu, czyli 3 OSy w 1 PC.
Startuje mi grub z wyborem systemu do zabootowania.
----==== dołącz do
www.worldcommunitygrid.org ===---
<--
Moja skrzynka "PW" jest pełna i nie mam czego usunąć. Chcesz się skontaktować, kliknij "E-mail". Dzięki.