Temat: [k]Goteka z OLED zewnętrznego
Jak w temacie, do ST, może być bez obudowy, aby z kablem i wtyczką, w rozsądnej cenie, działający. Tak, mam przełącznik A/B w kompie, więc odpalę z zewnętrznej stacji.
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Czwarta edycja ATASCII Compo! Dziś, 1 października 2024, oficjalnie rozpoczął się okres nadsyłania prac!
Silly Venture 2024 SE - stuff Dostępny jest już stuff z zeszłomiesięcznego party Silly Venture 2024
FujiCup FujiCup ma na celu wspieranie sceny gier retro, dając uczestnikom szansę na pokazanie swojego talentu
Echa Silly Venture 2024 SE Są już dostępne wyniki Silly Venture 2024 SE
Uaktualnienie firmware do The400 Poprawki do "fizycznego" emulatora ośmiobitowych komputerów i konsol Atari.
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Jak w temacie, do ST, może być bez obudowy, aby z kablem i wtyczką, w rozsądnej cenie, działający. Tak, mam przełącznik A/B w kompie, więc odpalę z zewnętrznej stacji.
Zagadaj na allegro do tego użytkownika (dippaolo) robił swego czasu fajne goteki z OLED i enkoderem + ramka do Atari ST sam od niego kupowałem .Link do zakończonej oferty allegro poniżej :
https://allegrolokalnie.pl/oferta/gotek … ari-st-y6x
@kismet75: dzięki, zapytam - ale zależy mi na zewnętrznym, ale spytać nie zawadzi.
Sikor, to kwestia dodrukowania obudowy i zarobienia kabelka. Z pewnością sobie z tym poradzisz. :-) . Odezwałem się do dippaolo, bo mnie też interesuje Gotek, ale w ramce do MSTe. Człowiek jest kontaktowy, więc liczę, że uda się dobić targu. :-)
Ostatnio edytowany przez Lizard (2023-02-21 20:43:41)
Napisałem do niego. Obudowa mi niepotrzebna - wydrukuję sobie, zależy mi na kabelku właśnie, a nie mam wtyczki i nie chce mi się rzeźbić. A w sumie wypadałoby STE z szafy wyciągnąć...
A nie prościej takie coś:
http://www.atari.org.pl/forum/viewtopic.php?id=18659
i do tego zwykły gotek?
@lopez: mam tą przejściówkę, ale jestem leniwy i szukam goteka z oledem, chociaż po lajwie Borsuka rozważam zwykłą wersję - to menue na ekranie robi robotę.
No to spoko, ja zamówiłem dwa goteki, oled i encoder z ali, więc jeden mogę ci oddać po kosztach, z tym, że wycięcie na oled w obudowie musisz sobie zrobić sam, bo ja nie mam cierpliwości, no i trzeba poczekać aż dojdą :)
Borukowi wstawiłem zwykłego goteka, bo niestety nie miałem oledów oraz encodera na stanie jak mu wysyłałem kompa.
Ostatnio edytowany przez lopez (2023-02-24 10:32:22)
Obaczym w takim razie - odezwałem się do dippaolo i ma się zorientować, nie wypada mi go zostawić tak ze sprawą. Zobaczymy co odpowie za parę dni i dam znać wtedy, a Ty daj znać proszę jak przyjdzie.
Właśnie odebrałem swój egzemplarz do MSTe. Jest mega śliczny. :-)
No i superancko ;) Pochwal się zdjęciem.
Pochwalę się jutro, jak na próbę podłączę to cudo do PC, a w weekend docelowo do Atari.
Z PeCetem mój Gotek nie chciał gadać. Za to z Megą jest mega. :-) Współpraca z obrazami 1,44 MB nie stanowi problemu. Sam Gotek łyka obrazy 2,88 MB, ale MSTe juz tego nie potrafi. Ramka pasuje idealnie do otworu i śrubek, chociaż nie jest to szczyt elegancji.
Krótkie wideo z pracy napędu. Szum na nagraniu pochodzi od wentylatora i HDD. Przejście głowicy pomiędzy ścieżkami odrgywane jest czymś, co przypomina PC-speakera.
Ostatnio edytowany przez Lizard (2023-03-07 12:55:28)
nie mam wtyczki i nie chce mi się rzeźbić
Nie wiem czy aktualne, ale zamiast wtyczki din14 (a.k.a yeti ;-) ) można adapter din14-idc34 - http://atari.myftp.org/atari16bit/adafdd/adafdd.html i wtedy Gotek podłączasz zwykłą taśmą do fdd.
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
[ Wygenerowano w 0.075 sekund, wykonano 10 zapytań ]