Temat: Interface do magnetofonu
Poszukuję dokumentacji interface umożliwiającego podłączenie do atari dowolnego magnetofonu. Za pomoc z góry dziękuję.
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Czwarta edycja ATASCII Compo! Dziś, 1 października 2024, oficjalnie rozpoczął się okres nadsyłania prac!
Silly Venture 2024 SE - stuff Dostępny jest już stuff z zeszłomiesięcznego party Silly Venture 2024
FujiCup FujiCup ma na celu wspieranie sceny gier retro, dając uczestnikom szansę na pokazanie swojego talentu
Echa Silly Venture 2024 SE Są już dostępne wyniki Silly Venture 2024 SE
Uaktualnienie firmware do The400 Poprawki do "fizycznego" emulatora ośmiobitowych komputerów i konsol Atari.
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Poszukuję dokumentacji interface umożliwiającego podłączenie do atari dowolnego magnetofonu. Za pomoc z góry dziękuję.
Moment poczekaj, DELY lada chwila wrzuci na ATARIKI, materiały już mu posłałem,. A jak nie ten układ to mam jeszcze inne to Ci wyślę.
Dziękuję.
Rysiek: już gotowe. Piwo wysyłamy do Zenona.
Serdeczne dzięki, piwo go nie minie. Apropos schematu, mam pytanie, czy ktoś robił taki interfac , czy była rozrysowana płytka . Proszę o "garść" szczegółów.
Moment poczekaj, DELY lada chwila wrzuci na ATARIKI, materiały już mu posłałem,. A jak nie ten układ to mam jeszcze inne to Ci wyślę.
A ja nie bardzo ten schemat rozumiem. Myślałem, że serial TTL w SIO działa na poziomach 0-5 V -> 5Vpp.
I ze schematu wynika raczej, że właśnie tak jest. To po co ta przetwornica i te "Bramki na płycie Atari"?
Dodam, że SIO2SD właśnie tak działa (0-5V) i działa.
Wg mnie można (tzn. mogę) skonstruować interfejs Atari oparty na AtTiny13 + 2 rezystory (dla ustalenia poziomu komparatora) + 2 kondensatory (odkłócający i wejściowy aby zlikwidować DC offset). Jest zapotrzebowanie?
Ostatnio edytowany przez qbahusak (2011-06-27 06:01:20)
Przetwornica po to by wzmacniacze operacyjne zasilać napięciem symetrycznym
Pomysłodawca tak sobie to wymyślił.
W istocie, 0-5V i działa ale filtry na wzmacniaczach operacyjnych chodzą na plus/minus 8V
Opracuj schemat, zrób prototyp, wrzuć do Atariki, ktoś znajdzie i sobie zrobi
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
[ Wygenerowano w 0.062 sekund, wykonano 10 zapytań ]