Witam.
Wala mi się stara stacja 5,25" od PC. Czy jest jakiś interfejs, dzięki któremu można by zrobić z niej stację do Atari XL/XE? Szukam i jakoś nie trafiłem na takie coś.
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
FiSh 0.70 Bocianu wydał FiSh 0.70, shell ułatwiający przeszukiwanie zasobów serwerów TNFS.
Street Fighter II już na Atari 8-bit! Vega i jego zespół wydali finalną wersję kultowej bijatyki. Wymaga 4MB cartridge i 64KB RAM.
Elite Demo 6 na Atari 8-bit! Trwają prace nad konwersją kultowej gry Elite. Szóste demo wprowadza liczne poprawki błędów.
vbcc v5 dla 6502 Kompilator C vbcc doczekał się piątej wersji dystrybucji dla 6502. Zapewnia dużo szybszą arytmetykę FPU i nowe narzędzia.
HDDRIVER 12.75 Sterownik HDDRIVER, kluczowe narzędzie dla pamięci masowej Atari 16/32-bit, otrzymał aktualizację 12.75, która naprawia błąd w HDDRUTIL.
atari.area forum » Sprzęt - 8bit » FDD od PC dla Atari
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Witam.
Wala mi się stara stacja 5,25" od PC. Czy jest jakiś interfejs, dzięki któremu można by zrobić z niej stację do Atari XL/XE? Szukam i jakoś nie trafiłem na takie coś.
karinka
No fakt, jest. Tylko akurat 65XE, które mam pod ręką nie ma ECI. Czy rozwiązanie dla portu równoległego jest jedynym póki co? Pewnie zorganizowanie jakiejś 130-tki z ECI to nie problem, ale jakoś bardziej przemawiają do mnie urządzenia dla SIO.
I czy ten projekt jest na tyle otwarty, że można by to sobie samemu zrobić? Bo w sumie na tym miałaby polegać cała moja zabawa.
Kup zepsutą stacje xf, sn360 lub toms.... napraw i wstaw tam napęd... owe stacje są na sio....
Heh, skoro już bym ją naprawił to po co wstawiać tam napęd od PC? Chyba, że tamten byłby już padliną.
albo padlina... albo upgarde na 720 KB :)
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
atari.area forum » Sprzęt - 8bit » FDD od PC dla Atari
Wygenerowano w 0.014 sekund, wykonano 55 zapytań