Witam,
Sklep Lotharka rozbudza wyobraźnię. wydaje mi się że jakby rozszerzyć atarynkę wszystkimi dodatkami to chyba nie działała by żadna oryginalna kość. Czy może ktoś miał już pomysł zbudować konpa z takich rozszerzeń (dopałka procka, grafiki, rozszerzenie pamięci, stereo, itp.) i może nawet sprzedawać? Mi się nie wydaje żeby dobrym pomysłem było rozbudowywanie oryginalnego sprzętu, bo cały urok tych maszyn polega właśnie na ich ograniczoności, moim skromnym zdaniem. ale takiego kompa bym kupił.
Polska replika Re-falcon030 Replika Suavka to 1:1 oryginalnego komputera z kilkoma dodatkami.
Wyniki konkursu VCCC 2025 Poznaj zwycięskie prace Vintage Computing Christmas Challenge 2025 i pobierz paczkę z plikami.
rmac 2.4.12 Makroasembler doczekał się aktualizacji z licznymi poprawkami dla wielu procesorów.
Program zlotu Last Party 2026 Poznaj szczegółowy harmonogram 12. edycji kultowego demoparty Last Party w Licheniu Starym.
F16 Falcon Strike 2.0.0 Ogromna aktualizacja polskiego symulatora lotu F-16 na Atari XL/XE wprowadza nowe tryby i mechaniki.