Na początek cześć wszystkim, mój pierwszy post tutaj, po kilkunastu latach przerwy udało mi się wrócić do Atari, od razu z hukiem, bo znalazłem sobie Falcona, chciałem do niego dokupić Cosmos Ex i tu pojawia się problem - nigdzie nie mogę znaleźć kabelka, który pozwoliłby mi podłączyć go z moim Falconem. Z tego co wyczytałem potrzebuję Hd50M -> SCSI 50 pin. Sam nie umiem zrobić takiego czegoś. Czy mógłbym liczyć na pomoc któregoś z forumowiczów ;)? Ewentualnie jakieś inne pomysły ? Kontaktowałem się z Jookiem , ale on takie kabelki chyba zrobi dopiero za co najmniej miesiąc, a ja chciałbym już działać na Falconie...
Druga opcja to hd50m -> db25 do zewnętrznej obudowy, ale tego też nie ma na Allegro , jest na amerykańskim ebayu, ale znowu problem z terminami :(
UltraSatan - firmware 1.30 Nowa wersja firmware dla UltraSatana wspiera nowoczesne karty SDHC i SDXC
53 lata marki Atari 53 lata od założenia Atari - firmy, która odmieniła świat gier i komputerów.
Odtwarzanie układów z Atari Falcon Trwa zbiórka na odtworzenie chipów Videl, Combel i SDMA z Atari Falcon
onEscape extEnded and reWorked Poison prezentuje rozszerzoną i poprawioną ścieżkę dźwiękową z gry onEscape.
Hatari 2.6.0 Ukazała się nowa wersja Hatari - emulatora Atari ST/STE/TT/Falcon