Czesc,
dorwalem przed tygodniem oryginalnie zapakowana Atarynke 1040 STF z monitorem SM124. Poniewaz jestem nowy jezeli chodzi o ST ( jestem wieloletnim uzytkownikiem 65xe i 800xl ) nie mam pojecia jak uporac sie z bledami "bombkami".
Bardzo malo gier/programow staruje poprawnie ( dodam ze mam dodatkowo podlaczony komp do TV przez Eurozlacze ) bo wiem, ze ma Monitorze HiRes. startuja tylko wybrane programy.
Dobra do rzeczy , w wiekszosci program sie wgrywa ale po chwili wraca do TOSa, albo komunikuje mi na pare sekund bombkami i bledzie. Czasami sa to 2,3 lub 4.
Co musze wymienic, naprawic abym nie mial tych bledow??
FiSh 0.70 Bocianu wydał FiSh 0.70, shell ułatwiający przeszukiwanie zasobów serwerów TNFS.
Street Fighter II już na Atari 8-bit! Vega i jego zespół wydali finalną wersję kultowej bijatyki. Wymaga 4MB cartridge i 64KB RAM.
Elite Demo 6 na Atari 8-bit! Trwają prace nad konwersją kultowej gry Elite. Szóste demo wprowadza liczne poprawki błędów.
vbcc v5 dla 6502 Kompilator C vbcc doczekał się piątej wersji dystrybucji dla 6502. Zapewnia dużo szybszą arytmetykę FPU i nowe narzędzia.
HDDRIVER 12.75 Sterownik HDDRIVER, kluczowe narzędzie dla pamięci masowej Atari 16/32-bit, otrzymał aktualizację 12.75, która naprawia błąd w HDDRUTIL.