Witam posiadam płytę od Atari 800xl . Płyta była martwa po wymianie ram dałem podstawki i wymianie Freddie Atari wstało ale mam czarno biały obraz .  Obraz czarno biały jest czysty dobrej jakości . 
- przewód do TV ok sprawdzany na innym Atari 
- potencjometr pomiędzy obiema nóżkami 8,8 V  reaguje na regulację  w jednej pozycji niby coś wskakuje na kolor ale są mocne szumy . 
-układ gtia pal 14889 - robiłem test pod sysinfo  wygląda że wszystko ok 
- wymieniłem 74LS74 bez zmian 
Tak się zastanawiam czy próbować podmienić gtia na inne czy nie ma to sensu w związku z testem pod sysyinfo . Ewentualnie proszę o jakieś sugestie co może być z tym kolorem nie tak .
HDDRIVER 12.73 Najnowsza wersja sterownika dysków HDDRIVER 12.73 z ulepszeniami i poprawkami.
ABBUC SWC 2025: wszystkie linki do gier Zebraliśmy wszystkie dostępne linki do gier z konkursu ABBUC Software Contest 2025! Zagraj i oceń.
RastaConverter Beta 20 RastaConverter, popularny konwerter grafiki dla Atari, otrzymał aktualizację Beta 20 z nowymi opcjami linii komend i poprawkami.
Test7800 0.7.2 Nowa wersja eksperymentalnego emulatora Atari 7800, Test7800, wprowadza poprawki w emulacji procesora 6502.
Rogul dla Atari STE, kolejne wieści Twórcy gry Rogul na Atari ST/STE udostępnili pierwszy film prezentujący działający gameplay na nowej platformie!