Jakiś czas temu poznałem MEGA KOLEKCJONERA wszelakich sprzętów retro, człowiek ma na ten przykład 40 ! konsol Dreamcast, generalnie posiada głównie sprzęty od Sega, ale z Atari też coś się znajdzie, kolega ma dostępne Atari ST, STe, Mega ST, Lynxy no i co wpadnie. Ostatnio tzn w tym roku zakupiłem u niego Mega CD i Segę Saturn w Boxie z Panzer Dragon 2, Sega Rally, trzema demami, dokumentami za 1400zł(bez Mega CD), może i nie była to jakaś super okazja, ale za sprzęt w takim stanie naprawdę było warto.
Zainteresowane osoby proszę o kontakt pw/ mailowy irata.atari@vp.pl , na maila mogę wysłać kontakt do kolekcjonera.
Giana Sisters zmierza na Atari 8-bit Shanti pracuje nad portem kultowej platformówki. Pierwsza wersja ma trafić na tegoroczny ABBUC.
VBXETERM 0.05 - terminal ANSI dla VBXE Najnowsza wersja emulatora terminala z obsługą standardu ANSI przez VBXE.
Gearlynx 1.2.9 Popularny emulator konsoli Atari Lynx doczekał się aktualizacji z funkcją przewijania i poprawkami.
Golden Axe na Atari: Nowy silnik Vegi Vega prezentuje szybki silnik dla portu Golden Axe, oferujący tryb dla dwóch graczy, muzykę Mikera i grafikę Gaspara.
FujiNet Go 800 na Androida Emulator Atari 8-bit z wbudowaną obsługą FujiNet zadebiutował w sklepie Google Play dla Androida.