Pamieć nie działa, ale może ktoś potrafi sobie naprawić.
Licytacja do niedzieli, 21:00
Etykiekta lub odbiór osobisty.
Wpłata na https://www.siepomaga.pl/emilia-boldyzer
Pozdr.
Javalonde
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Generator okładek do kaset Nowy generator okładek na kasety magnetofonowe dla ośmiobitowych komputerów Atari od lexxa.
Nowa wersja emulatora Test7800 - 0.4.3 Eksperymentalny emulator konsoli Atari 7800 w nowej wersji 0.4.3 przynosi kluczowe poprawki w synchronizacji i wydajności.
Fujisan 1.0.3 Wydano nową wersję Fujisan, nowoczesnego frontendu do emulatora Atari800 z wieloma poprawkami i ulepszeniami.
Altirra 4.40 beta 19 Dziewiętnasta beta Altirra, najlepszego emulatora 8-bitowych komputerów Atari, już dostępna!
13. odcinek kursu programowania u Larka Larek wraca z kolejną, trzynastą częścią swojego popularnego kursu pisania gier na Atari.
atari.area forum » Kupię / Sprzedam / Zamienię Atari » [Ch] 14MB do Falcona - uszukodzona, charytatywnie
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Pamieć nie działa, ale może ktoś potrafi sobie naprawić.
Licytacja do niedzieli, 21:00
Etykiekta lub odbiór osobisty.
Wpłata na https://www.siepomaga.pl/emilia-boldyzer
Pozdr.
Javalonde
A tak ten tego, Lotharek by tego nie sprawdził ?
Hmm, może i może :) Napisałem do nich, więc chwilowa przerwa w tej licytacji.
Czwarta kość od góry wygląda na "wybuchniętą". Użyte kości to HM5117400B, czyli 4Mb x 4bit FPM, ale można je zastąpić kośćmi EDO o takiej samej organizacji, izolując pin /OE od pada na płytce i zwierając go z sąsiednim pinem /CAS.
Ram wylądował u mnie, poprawiłem luty - ewidentnie jedna noga była niedolutowana.
Chyba nawet widać na tej fotce - trzecia kość od góry, piąta noga od prawej.
Poprawiłem wszystkie luty z dużą ilością topnika, potem wszystko umyłem w myjce ultradźwiękowej.
Dostałem info zwrotne, że ram śmiga :)
Tak potwierdzam, że działa, Dzięki raz jeszcze x_angel!
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
atari.area forum » Kupię / Sprzedam / Zamienię Atari » [Ch] 14MB do Falcona - uszukodzona, charytatywnie
Wygenerowano w 0.018 sekund, wykonano 42 zapytań