A trackball by Cię interesował? Mam taki na port com właśnie pecetowy. Nówka sztuka, dostałem go z 15 lat temu od kolegi jeszcze w oryginalnym opakowaniu nówkę, bo kolega pracował w jakiejś hurtowni papierniczej i mieli takie rzeczy na stanie, likwidowali magazyny. Chciałem używać, rozpakowałem, wywaliłem pudełko, podłączyłem na chwilę, a jeszcze w tym samym tygodniu zmieniłem kompa na innego i trackball wylądował w kartonie. Jest bardzo porządny, ma przezroczystą podświetlaną kulkę, obudowa w kolorze ciemnoszarym. Jak Cię interesuje, to mogę poszukać i zrobić zdjęcia i napisać wtedy jaki to model itd. Ciekawostka jest taka, że na obudowie są oznakowania PC/Atari, a więc musiały być produkowane równolegle takie trackballe w wersji zarówno PC, jak i do Atari. Ten mój jest do PC tylko. Kiedyś myślałem, żeby go przerobić do Atari, ale tak jak mówię, leży już 15 lat, więc jak ktoś by z niego skorzystał, to nie widzę problemu się pozbyć na rzecz innych zabawek, lub banknotów z przeznaczeniem na inne zabawki:-)
Nie mam go teraz pod ręką, próbuję znaleźć w necie coś podobnego, ale nie mogę... Kształtem to jest chyba taki mniej-więcej wzór jeśli dobrze pamiętam, tylko bardzo ciemno szary jest ten mój:
http://xahlee.info/kbd/itb/alfa_data_tr ... _3bpWc.jpg