1 Ostatnio edytowany przez w1k (Dzisiaj 10:37:05)

Dwa miesiące temu próbowałem stworzyć intro do Another World i czułem, że się nie uda. Nie myślałem nawet o samodzielnej, grywalnej grze, wydawało mi się to niemożliwe. Rezultat był bardzo powolny:

https://youtu.be/SWSbmQJmk-Q?si=ZDT2dwgHiuYuBG0y

7.6. Zacząłem ponownie tworzyć intro, używając Pythona (symulacje, obliczenia, weryfikacja) i z pomocą sztucznej inteligencji udało mi się stworzyć nadające się do oglądania intro i samą grę.
Gra nadal jest powolna w gęstych fragmentach, ale moim celem jest jej optymalizacja pod kątem pełnej grywalności.
Oczywiście, bezproblemowe wrażenia będą możliwe dzięki akceleratorowi Rapidus.

Używając akceleratora Rapidus, gra przełącza się na lepsze szczegóły.

W grze możesz zmieniać lokacje, naciskając klawisz C, zgodnie z kodem.

Miłej zabawy

Post's attachments

a1.png 4 kb, nikt jeszcze nie pobierał tego pliku. 

another-world.atr 1.66 mb, liczba pobrań: 1 (od 2026-06-13) 

Tylko zalogowani mogą pobierać załączniki.
ATARI 800XE - u1mb, pokeymax4, ramdisk hell led, ultra video 1.0 XE.
SIO2SD, SIDE3, sio2usb, sio splitter, dragon cart, lantronix mss-100, fujinet (lotharek), rverter, A8PicoCart, a8 pico sio, BT-100, XC12 (T2000), XC12 (SUPER TURBO, TURBO D), both with internal speakers. ATARI 800XE - 2xos (XL OS, Q-MEG), ATARI 800XE stock
my youtube channel

2

Na Rapidusie idzie pięknie. Tempo 1-do-1. Czasami są jakieś glicze ale - podziwiam.

Pamięć studenta ma charakter kwantowy - student wie wszystko, ale jednocześnie nic nie pamięta.
- Kilka(naście?) pudełek z klawiszami i światełkami. I jeden Vectrex, żeby nimi wszystkimi rządzić.