1 Ostatnio edytowany przez Javalonde (Wczoraj 14:47:09)

Witam,

Jeśli ktoś był lub śledził na streamie najlepszą imprezę demoscenową dla Atari czyli Silly Venture, to może widział fragment mojej gry Silver Knight.
Niestety ostatnie godziny przed SV, walczyłem z czasem i wersja która poszła do prezentacji, była "taka sobie".
Tutaj wrzucam fragment wersji, którą zamierzałem wysłać. Nagranie zrobione komórką, bo narazie nie mam innej możliwości.

https://www.youtube.com/watch?v=JR8jFK8nF1E

Zapewne już niebawem gra pojawi się na demozoo.

Pozdrawiam

Mik Javalonde

PS. Gratulacje dla organizatorów Silly Venture - TOP jak zawsze!

2

Super - wygląda jak produkcja z Godot'a a to na Falconie. Ogólnie - szacun, aż żałuję że nie mam Falcona żeby pograć.
Pytanie - grafika rysowana czy z gotowych assetów?

kupię Atari 815 i 820 :)

3 Ostatnio edytowany przez perinoid (Wczoraj 17:34:12)

Czy na dopalonym jest płynniej?

Pamięć studenta ma charakter kwantowy - student wie wszystko, ale jednocześnie nic nie pamięta.
- Kilka(naście?) pudełek z klawiszami i światełkami. I jeden Vectrex, żeby nimi wszystkimi rządzić.

4 Ostatnio edytowany przez Javalonde (Wczoraj 17:42:39)

dzięki @przemek-o, projekt reFalcon się rozwija, więc kto wie, może za jakiś czas (oby) ..
Sprite-y kupiłem na itch.io, kilka różnych pakietów i powybierałem wrógów.

@perinoid - myślę, że będzie płynniej, czy masz możliwość przetestować?

5

Mam. Może wieczorem.

Pamięć studenta ma charakter kwantowy - student wie wszystko, ale jednocześnie nic nie pamięta.
- Kilka(naście?) pudełek z klawiszami i światełkami. I jeden Vectrex, żeby nimi wszystkimi rządzić.

6

Wysałem Ci mail. Jeśli Ci się uda, to może wrzuć jakies video z testów.

7

Gra wygląda pięknie!
Super @ Javalonde że Tobie się chce.

Nowe produkcje na Falcona to coś unikalnego.
p.s. 060 ? dsp? aby to było "płynne" ?
Będę grał :)

8

@Javalonde: nic nie doszło, do spamu też nie.

9

@perinoid poszlo jeszcze raz na PW