1

Sprzedam jak w temacie - całkowicie sprawnego Falcon 030 z kilkoma akcesoriami widocznymi w galerii:

- Atari Falcon 030 z rozszerzeniem pamięci (też z epoki lat 90-tych) do 14MB oraz koprocesorem z dyskiem twardym w postaci karty CF
- oryginalny dysk twardy CONNER (ze względów bezpieczeństwa już dawno temu zdemontowany i zabezpieczony)
- oryginalna myszka
- oryginalna atarowa pokrywa przeciwpyłową
- oryginalna instrukcja obsługi
- 3 dyskietki i dokumentacja do MultiTOS
- 2 dyskietki i dokumentacja gry OBSESSION

Współczesne elementy:
- 3 różne adaptery do VGA
- adapter myszki USB
- doskonale współpracująca z zestawem myszka USB
- karta sieciowa na RJ45 z dwoma portami USB
- karta CF 512 MB do wymiany danych

- Moja zakupiona licencja na HDDRIVER od Uwe Seimeta

https://photos.app.goo.gl/nZKRL9HD4vbdcX2X9

Jak widać komputer posiada trzy wady:
1. Klawisze F1 i F3 są nieco żółte
2. Ktoś przede mną jeszcze w latach 90-tych wydłubał z tyłu dziurę, aby zamontować wyłącznik do wentylatora, który został zamontowany wewnątrz
3. Około 2010 roku sam wydłubałem drugą dziurę aby zamontować podwójny adapter IDE do 2xCF. Jedna CF-ka robi za dysk twardy (oryginalny jest zabezpieczony), a druga CF-ka służy do wymiany danych z zewnątrz

Cena jaka mnie interesuje do 11000 zł.

Odbiór raczej osobisty, np zapraszam na najbliższe AmiParty do Chełma w dniach 08-11 października 2026 lub w dowolny inny uzgodniony dzień.
Wysyłka też jest możliwa, ale na odpowiedzialność kupującego

Jeżeli się nie sprzeda w Polsce to sprzęt w okolicy grudnia wyląduje na ebayu.

Post's attachments

IMG_20261005_104958.jpg 829.85 kb, nikt jeszcze nie pobierał tego pliku. 

Tylko zalogowani mogą pobierać załączniki.
Blissful user Amiga 1200 060 Desktop, Amiga Sam440ep Flex, Atari 130XE, Atari Falcon 030, Acorn Archimedes A3020, C64C, Apple PowerBook G3 500 Pismo, iBook G3 Clamshel, iBook G4, MacBook and more ... more ... powerbook classic
------------------
www.club4a.pl | www.chal.pl