Mam pytanie jaki emulek małego Atari polecalibyście mi na Atari TT z 20MB RAM (4+16) bo taki mam i chcę ustawić go na działce bo w domu mi się wala a tam dzieci pobawiłyby się. Jest tam jakiś twardy - uruchamiane na emulku byłyby przede wszystkim gry. Opiszcie czy jest też w trybie emulacji sposób na podłączenie joysticka tak jak to możliwe pod PC przez port LPT. Wszelkie linki pogłębiające moją wiedzę mile widziane.
FreeMiNT OS Distro Pełna, bootowalna dystrybucja systemu operacyjnego FreeMiNT dla 32-bitowych komputerów Atari.
Atari800MacX 6.1.0 Popularny emulator Atari na Maca otrzymuje wsparcie dla FujiNet/NetSIO oraz liczne poprawki błędów!
RastaConverterBeta19 Najnowsza wersja RastaConvertera wprowadza nowe funkcje odległości kolorów, w tym domyślne "rasta".
Test7800 0.7.1 Nowa wersja emulatora Test7800 w wersji 0.7.1 przynosi usprawnienia w obsłudze Drag and Drop oraz poprawki POKEY dla Stone Age.
Nadchodzi Rogul na Atari ST/STE Konwersja znakomitego Fantasy-Hack'n Slash-Roguelike Rogul z małego Atari na platformy ST/STE