Witam!!! Jestem nowym forumowiczem, ale często zaglądałem tutaj jako gość. Posiadaczem ATARI 65 XE jestem od `88 roku :-) To mój pierwszy post, a zarazem prośba... nie umię ukończyć gryu DWIE WIEŻE.
Poniżej przedstawiam taki opis co znalazłem, co dostałem, co użyłem... ktoś ukończył tą grę i może mi pomóc ją przejść?! Serdeczne dzięki za każdą pomoc :-)
---=== DWIE WIEŻE ===---
----------------------------------
z - przedmiot znaleziony
o - przedmiot otrzymany
* - użycie przedmiotu
+ - przedmiot znika
balsam na rany    z
pióro                   z
nóż                     z
chleb                   z
gliniany kubek     z
fajka                   z
pierścień             z
kilof                    z *
łuk                      z*
klucz pierwszy     z *
klucz drugi          z *
klucz trzeci          z * 
czaszka              z * +
strzały                z * +
krzesiwo             z * +
srebrny puchar    z * +
złoty guzik          z * +
księga                o
słaba trucizna     o *
sztabka złota      o * +
medalion            o * +
===============================
zapomniana mogiła                     <- czaszka                                       => słaba trucizna
kamienny zawał                          <- kilof                                            => (przejście)
chrust na ogniska                       <- krzesiwo                                      => (ognisko)
(ognisko)                                   <- złoty guzik                                   => sztabka złota
cmentarz                                   <- ???
warujący pies                            <- łuk + strzały                                 => (przejście)
wartownik                                 <- medalion                                      => (otwarcie bramy)
dębowe drzwi (lewa wieża)         <- klucz trzeci                                   => (przejście)
szalony mag                              <- srebrny puchar + słaba trucizna     => medalion
dębowe drzwi (prawa wieża)       <- klucz pierwszy                              => (przejście)
mędrzec                                    <- sztabka złota                               => księga
dębowe drzwi (prawa wieża)        <- klucz klucz drugi                          => (przejście)
=======================================================
Mam wykonane 74% gry!!!