Jestem nowy, mam prośbę, czy Ktoś ma i mógłby się podzielić schematami kartridży TURBO do magnetofonów Atari i co ważniejsze schematami przeróbek magnetofonów? Znalazłem trochę schematów kartridży w sieci (dr re atari, atariki, pigwa) ale nigdzie nie mogę znaleść opisu przeróbek magnetofonów... Możecie wspomóc kolegę atarowca? Zależy mi zwłaszcza na schemacie przeróbki bez dodatkowych kabli... ale nie pogardzę żadnym schematem lub opisem ;o).
Grajodołek Retro #7: Custom Atari 800XL Testy wyjątkowego Atari 800XL z VBXL, stereo i mechaniczną klawiaturą na kanale Borsuka.
Atari rejestruje znak towarowy 800XL Czy czeka nas nowy mini-komputer od Atari? Firma zarejestrowała kolejny znak towarowy.
Dlaczego Atari musiało upaść? Dokumentalna opowieść o wzlocie i upadku giganta, od Ponga po wielki krach na rynku gier wideo.
HDDRIVER 12.79 Nowa wersja flagowego sterownika pamięci masowych dla Atari przynosi ulepszenia w obsłudze GPT.
Obsługa Google Drive w FujiNet FujiNet zyskuje wsparcie dla Google Drive. Zobacz, jak działa nowy protokół w 8-bitowym Atari.