Jestem nowy, mam prośbę, czy Ktoś ma i mógłby się podzielić schematami kartridży TURBO do magnetofonów Atari i co ważniejsze schematami przeróbek magnetofonów? Znalazłem trochę schematów kartridży w sieci (dr re atari, atariki, pigwa) ale nigdzie nie mogę znaleść opisu przeróbek magnetofonów... Możecie wspomóc kolegę atarowca? Zależy mi zwłaszcza na schemacie przeróbki bez dodatkowych kabli... ale nie pogardzę żadnym schematem lub opisem ;o).
Rusza głosowanie w FujiCup! Wybierz najlepszą grę roku na 8-bitowe Atari i weź udział w corocznym plebiscycie FujiCup.
Atari800MacX 6.2.0 Popularny emulator Atari dla macOS doczekał się dużej aktualizacji z obsługą nowych kartridży.
Gearlynx 1.1.3 Nowa wersja emulatora konsoli Atari Lynx wprowadza binaria dla Linux ARM64 i ulepszony debugger
VQ Tracker Beta 2 Nowa wersja cross-platformowego trackera muzycznego dla Atari XL/XE z poprawkami błędów.
15. edycja BASIC 10 Liner Contest Ruszyła kolejna edycja konkursu na gry i programy napisane w zaledwie 10 liniach kodu.