hello again, how works turbo mode?
if i turn off q-meg, then i see:
SIO2SD TURBO [OPTION]+ START or SELECT..
but i cant boot with option+st/sel
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
MADS 2.1.8 Ukazała się nowa wersja popularnego asemblera MADS z nowymi funkcjami.
Fujisan 2.0.5 Nowa wersja emulatora z obsługą FujiNet i NetSIO.
CAS2Audio 1.0.6 Nowa wersja aplikacji CAS2Audio dla systemu Android
Atari Legacy #2 W tym numerze czytelnicy znajdą mnóstwo ciekawych materiałów poświęconych historii, sprzętowi oraz scenie Atari.
Altirra 4.50 test 21 Phaeron opublikował kolejną kompilację testową Altirra 4.50 test 21 z poprawkami dla napędów i DOS 2.
atari.area forum » Fabryka - 8bit » Sio2SD firmware 3.0RC
Strony Poprzednia 1 … 4 5 6 7 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
hello again, how works turbo mode?
if i turn off q-meg, then i see:
SIO2SD TURBO [OPTION]+ START or SELECT..
but i cant boot with option+st/sel
You boot normally (with pressed OPTION to disable BASIC) and then you press:
START or SELECT or OPTION+START or OPTION+SELECT
Depending on the pressed key(s), the Turbo loader is loaded at:
START = $100 +OPTION=$500
SELECT = $600 +OPTION=$700
So you can try a different address if a game does not load.
@w1k - also, Reset as off turbo mode....
@grzeniu - się jakoś przystopowało... i nie ma wersji innej niż RC5 - proszę jeszcze o cierpliwość.
ok, i boot with disabled basic and then if i push SELECT or OPTION, nothing work..
BOOT ERROR
BOOT ERROR
BOOT ERROR
BOOT ERROR
..
Wszystkie pliki czy tylko ten "silly things" ?
Możesz wysłać mi ten plik?
pajero_pn[at]poczta[kropa]onet[kropa]pl
Ha, see option "7bit-speed mode", by default $0A.
Also works in $06, but the lower value is not recommended.
Mode "7-bit" (= $0A) is the transmission of command SIO2SD.
Transmission itself ("sio high speed") can be set to any value.
i cant run demo ergo bibamus, with q-meg, or without q-meg, i have latest RC version sio2sd.
http://atari.fandal.cz/detail.php?files_id=3541
i cant run demo ISOLATION
http://atari.fandal.cz/detail.php?files_id=3580
Dlaczego projekt opatrzony jest opisem Open Source i nie udostępnia się źródeł kodu !? Na dzień dzisiejszy powinno być Open Hardware.
Grzeniu - na open 2.x czekaliśmy dwa lata (ja także). A nowa wersja - nie wiem, od wakacji Gucio nie odpowiada na emaile.
Projekt ma STOP i nic na to nie poradzę. Nie mogę także nanieś swoich poprawek, bo nie mam źródeł wersji RC...
i need help,
i need switch OFF d2: in my sio2sd, how i can as D2: was empty? thanks
---------
problem resolved..
empty - jako chęć założenia nowego atr'a
Z klawiatury SIO2SD nie możemy wprowadzić nazwy tworzonego pliku. Dlatego firmware
utworzy plik z rozszerzeniem ATR, a za "xxxx" wstawi kolejny wzrastający numer.
W danym katalogu na wybranym napędzie wciskamy Shift+K4. Nastąpi odłączenie napędu
(=OFF=).
Następne wciśnięcie Shift+K4 wymusi chęć założenia pustego pliku (=EMPTY=).
Jeśli nie zmienimy podpięcia, to z poziomu Atari pierwsza próba wykonania formatowania
spowoduje założenie odpowiedniej długości ATRa. Bez tego - plik nie zostanie utworzony!
i cant run demo ergo bibamus, with q-meg, or without q-meg, i have latest RC version sio2sd.
nie idzie fakt :(
i cant run demo ISOLATION
http://atari.fandal.cz/detail.php?files_id=3580
Qmeg off, jeśli masz wybór "start or select" - wciśnij Reset :)
i must downgrade to 2.5, 3rc is buggy :(
i cant load this new demo:
http://atari.fandal.cz/detail.php?files_id=6459
Za-email-owałem do Gucia, proszę czekać będzie rozmowa, proszę czekać będzie rozmowa, proszę czekać będzie rozmowa...
ciekawostka z placu boju: dzis zapragnalem apgrejdu sio2sd z 2.3 na 3.0rc5 przez bootloader zaimplementowany w doń (k4 wejscie do setupu, itd...). i tu zonk, po apgrejdzie sio2sd chwilke podzialalo w wersji 3.0, tj. po wylaczeniu i wlaczeniu zasilania mcu zbaranial i nie wstal poprawnie. najwyrazniej flashowanie nie do konca wykonalo sie poprawne :/ musialem wrzucic wsad "zewnetrznie". teraz dziala.
inna ciekawostka to tez nie do konca poprawne wykrywanie kart (autor poszedl na latwizne i zrobil od wielkosci karty ?), bo karte 4gb transcend (nie SDHC !) wykrywa jako sdhc :). pozostale tj. 16mb jako sdv1 i 2gb jako sdv2 i tutaj jest ok :)
and.. another problem
when i long push K4 - nothing do.. i cant downgrade to 2.5 :).. only hard flash with PC..
@w1k: Using K4 key while device is being started is no longer valid for firmware version > 3.0 !
Try double click shift key during normal operation to enter setup, then shift + K3 to upgrade/downgrade firmware instead.
Za-email-owałem do Gucia, proszę czekać będzie rozmowa, proszę czekać będzie rozmowa, proszę czekać będzie rozmowa...
Rozmowa w toku, rozmowa w toku,.... Gucio czyta i pewnie coś wykoduje. :)
uwaga: never install SIO2SD into atari. is very very unstable
Do not use ATARI as shaker :) :) SIO2SD will be more stable ...
I think that Lotharek could not agree with you:
http://atarionline.pl/v01/index.php?sub ... ct=stragan
no.. its problem about this:
sometimes i must BOOT from 5'25 diskette.. then i must put off sio2sd cable and run xf551..
and then sio2sd sometimes is unstable.. red lcd, blinking lcd, turbo doesnt work, leds blinking..
tommorow i make a small switch for ON/OFF sio2sd.. then i dont need put off cable..
Strony Poprzednia 1 … 4 5 6 7 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
atari.area forum » Fabryka - 8bit » Sio2SD firmware 3.0RC
Wygenerowano w 0.025 sekund, wykonano 64 zapytań