Przypomniala mi sie baaardzo stara gra tekstowa. Wabilo sie toto "KABZA" - powstalo to bodajze w roku 1994 lub wczesniej. Gra byla wylacznie tekstowa, zero grafiki i muzyki, tekst w kompilowanym BASIC-u - ale miala jedna zalete - wspanialy klimat - jakby ktos mial gre w calosci lub wiedzial gdzie to mozna dorwac to bylbym wdzieczny. Sama gra dotarla do mnie jako jedna z wielu na kasecie z Turbo 2000 jednej z wielu masowo sprzedawanych w czasach "piractwa" - z tego co wiem, to kasety te docieraly do olsztyna z warszawy, wiec przypuszczam, ze tam mieszkal jej autor i tam byc moze w swoim czasie krazyla.
Gearlynx 1.0.0 Pierwsza stabilna wersja wieloplatformowego emulatora Atari Lynx o nazwie Gearlynx trafiła do sieci.
Jubileuszowy 25. odcinek kursu Larka Arkadiusz Lubaszka kontynuuje swoją serię poradników, publikując 25. lekcję programowania gier.
LodjurDS v0.1.4 Kolejna wersja emulatora Atari Lynx przynosi poprawki CPU oraz obsługę plików BLL dla konsol DS i 3DS.
Mad Pascal 1.7.6 Tebe udostępnił kolejną aktualizację kompilatora Mad Pascal z poprawkami i optymalizacjami.
Fujisan 1.1.2 Nowa wersja emulatora Fujisan przynosi poprawki w obsłudze FujiNet oraz mapowaniu klawiatury.