Przypomniala mi sie baaardzo stara gra tekstowa. Wabilo sie toto "KABZA" - powstalo to bodajze w roku 1994 lub wczesniej. Gra byla wylacznie tekstowa, zero grafiki i muzyki, tekst w kompilowanym BASIC-u - ale miala jedna zalete - wspanialy klimat - jakby ktos mial gre w calosci lub wiedzial gdzie to mozna dorwac to bylbym wdzieczny. Sama gra dotarla do mnie jako jedna z wielu na kasecie z Turbo 2000 jednej z wielu masowo sprzedawanych w czasach "piractwa" - z tego co wiem, to kasety te docieraly do olsztyna z warszawy, wiec przypuszczam, ze tam mieszkal jej autor i tam byc moze w swoim czasie krazyla.
Atari Action! Compiler od Kuby Husaka Nowe narzędzie umożliwiające kompilację kodu Action! bezpośrednio na współczesnych komputerach PC.
Altirra 4.50 test 11 Avery Lee udostępnił nową wersję testową emulatora Altirra z nowym, eksperymentalnym paskiem zadań.
C.E.T.A.S. - nowy projekt na Atari 8bit Rafał Dudek i Vladimir Janković pracują nad unikalną strzelaniną z alternatywną historią w tle.
Postępy nad konwersją Golden Axe Zobacz najnowsze zmiany w nadchodzącym hicie na 8-bitowe Atari, nad którym pracuje znana ekipa.
Cannon Fodder STE WIP #2 Krzysztof Jarzyna prezentuje nową wersję rozwojową kultowej gry Cannon Fodder dla Atari STE.