Dobra, dla zluzowania cyców ( bo wątek znów idzie nie w tą stronę :) ) to jeśli chodzi o technikalia, to jakieś tam niewielkie mógł mieć Sleepwalker.
Ale żeby nie było :P
Adam Klobukowski napisał/a:No, jak gra jedyne co wykorzystuje to rozszerzona paletę STE, to takich można nie brać pod uwagę.
Dokładnie, ja tez takich nie biorę :) Więc z listy 77 ( z czego pewnie po weryfikacji ostatecznie jest z 60 ) to już niewiele zostaje :)
grzeniu napisał/a:jury napisał/a:"Sporo" to pojęcie absolutnie względne.
Oczywiście! Biorąc pod s0późniony o lat kilka moment wprowadzenia STE na rynek to całkiem sporo gier
STE wyszło w 89 ( fakt, troche pozno )i jeśli chodzi o rynek gier na ST który niejako żył do 93 ( a nawet 94 ostatnie niedobitki ) to mamy ładnych kilka lat.
Policz sobie ile z tych 77 gier to "nie gry" :P bo ja shareware, PD itp nie uznaję ( kolejne klony arkanoida, pacmana, asteroidsa ... ) Do tego wykluczając te które "rozszerzały się" wyłącznie poprzez paletę 4096, to z komercyjnych rozwiązań zostanie kilkanaście? Jak na kilka lat życia tego komputera to faktycznie sporo! Ale to tylko mój punkt widzenia tej sprawy.
A Ty, jaką historyjkę sobie opowiadałeś podczas porannego podcierania ... tylniej części siadającej?