na razie bez komentarza ;) jeszcze pare dni
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Altirra 4.50 test 12 Nowa wersja testowa emulatora Altirra przynosi poprawki błędów oraz wierniejszą emulację plotera Atari 1020.
Another World na Atari XL/XE Niezwykły projekt w1k przenosi kultowy hit Another World na 8-bitowe komputery Atari.
Atari Action! Compiler od Kuby Husaka Nowe narzędzie umożliwiające kompilację kodu Action! bezpośrednio na współczesnych komputerach PC.
Altirra 4.50 test 11 Avery Lee udostępnił nową wersję testową emulatora Altirra z nowym, eksperymentalnym paskiem zadań.
C.E.T.A.S. - nowy projekt na Atari 8bit Rafał Dudek i Vladimir Janković pracują nad unikalną strzelaniną z alternatywną historią w tle.
atari.area forum » Fabryka - 8bit » C816 - zeby bylo do czego sie slinic
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
troche lipa ze ta wersja proto taka wielka ;-)
ale moze mlotkiem dalo by rade upchac to w moim xegsie.... ;)
trzymam kciuki za pozytywne ukonczenie....
A ja zapytam o parę szczegółów: pojawiły się sygnały że C816 ma jakieś problemy z urządzeniami na PBI - udało się to rozwiązać?
Ale po co Atarowcy mają sie slinic do czegos, co na oko jest wielkosci i komplikacji malego PC'ta, a sądząc z braku odpowiedniego złącza nie jest cartridgiem tylko bedzie wymagac wlutowania do srodka (byłego) Atari? :P
EDITED: jak tak patrze blizej to mi to z kształtu i stopnia komplikacji przypomina amigowego Minimiga:
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/c ... g_rev1.jpg
Jesli nie bedzie to atarowski odpowiednik to bede zawiedziony ;)
na szczescie traktowac powaznie mozna tylko wypowiedzi atarowcow, a nie jakis zbieraczy kartridzy od lexmarkow
ooo pojechales po bandzie! zapomniales tylko dodac "PRAWDZIWYCH atarowców" :)
Oczywiscie to co napisalem było ewidentnym trollingiem, ale bylo warte Twojego. Bo wrzucenie obrazka perskiego dywanu z 20 ukladami scalonymi z podpisem "zeby było się do czego ślinić" nie zaslugiwalo na inną odpowiedź niż szpika w balonik Pana Atarowca :P
candle: nie wiem czy to byl dobry pomysl z upublicznianiem tej informacji nim projekt bedzie sfinalizowany...
zaraz sie zaczna narzekania ze tego czy tamtego nie ma, ze sie nie miesci, ze po co, bo to juz nie atari...
nosty: stopien komplikacji minimiga jest wiekszy, znacznie.
W końcu będzie można kupić takie ct63 do małego Atari :P
Candle kiedy można wpłacać kasę?
Ale czy to jeszcze Atari ? ;)
Chodziło mi konkretnie o tą plotkę:
http://www.atari.org.pl/forum/viewtopic ... 35#p146435
Może byłem mało konkretny z tym PBI - właściwie o IDE+ chodzi :)
Nosty: przesadziłeś z liczbą scalaków, ja naliczyłem raptem 19 :)
@Laoo
o, w koncu jakis rozsadny glos w dyskusji ;) (i to od atarowca!)=
zapraszam do dalszych spekulacji ;)
Ale zara, zara.. czy to przypadkiem nie jest niezależne urządzenie?
Za przeproszeniem pieprzycie prawie wszyscy ! Przecież to kontroler HDD (gniazdo 40 pin) oraz SD ze wsparciem DMA jak się domyślam i innymi ficzerami (akcelerator :O :) :) ). No nie da się ukryć ! Mamy nowe urządzenie :) Right ? No k**** wypas !
xxl, nie marudz ;) bo przecież cała treść jest na jak to określił nosty dywanie perskim :) Ja taki dywan chcę mieć lecz utkany do końca ;) Tak więc tkaj i rutuj panie Sebek, czekamy na finał !
pomysl super.
jak dla mnie idc40 jest pod tasme do CPU a nie do ide
Jak ja kocham spekulacje :) Lotharek, tak tez może być i pewnie jest ;) No ale bez wsparcia dla HDD/CF ... ;(
wieczor: ta plotka tyczy sie simple adaptera. ale (jak widac na przykladzie pindoła) - nawet z simple adapterem dyski na pbi dzialaja.
No i prawie wszystko jasne, schemacik :O
Tajemniczość zawitała też oczywiście tu.
nieaktualny i pewnie podrzucony przez NWO, ale co tam...
spekulowac mozna
a dlaczego nie działa z komputerem Pinokia ?
tebe: nie mow hop ;) moze zadziala ;) moze to jedynie kwestia silniejszego bosha ;)
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
atari.area forum » Fabryka - 8bit » C816 - zeby bylo do czego sie slinic
Wygenerowano w 0.025 sekund, wykonano 65 zapytań