Kupilem niedawno 130 XE no i z tylu siedzi przelacznik, ktory do czegos sluzy, no ale niestety nie mam pojecia do czego.
Moze ktos ma jakis pomysl co to jest ?

Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
System Error tematem konkursu 24h Compo Poznaliśmy temat nowej edycji konkursu 24h na Atari.area. Czas na tworzenie!
Edytor poziomów Montezuma's Revenge Lew Daney udostępnił narzędzie pozwalające na tworzenie własnych piramid w kultowej grze na Atari.
Fujisan 1.1.5 Fujisan 1.1.5 przynosi poprawki w obsłudze FujiNet, usprawnienia XEX oraz nowe układy klawiatury.
Jutro start 24h Compo Już jutro poznamy temat nowej edycji 24h Compo.
DitherLab od Amaroka na Atari XL/XE Nowe narzędzie do ditheringu dla 8-bitowych komputerów Atari z minimum 128 kB RAM od Amaroka.
atari.area forum » Sprzęt - 8bit » Co to ma robic ??
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Kupilem niedawno 130 XE no i z tylu siedzi przelacznik, ktory do czegos sluzy, no ale niestety nie mam pojecia do czego.

wyglada mi to na przelacznik normal<>turbo, chyba w turbo 2000 bylo cos takiego potrzebne
Ja mialem magnetofon z Tubo 2000 (Wroclawskim) i nczego takeigo nie mialem, ale kto wiec.
Chyba raczej mi sie to nie przyda wiec przywroce wszystko do pierwotnej wersji
Monsoft, a może przetestuj najpierw co daje na pinach w jakich położeniach? Na Turbo do magnetofonu mi to nie wygląda - jak robili przełączniki to nigdy w kompie, a jedynie w magnetofonie. Warto by to rozpracować - poprzedni właściciel nic nie wie?
wyglada mi to na przelacznik normal<>turbo, chyba w turbo 2000 bylo cos takiego potrzebne
ee tam turbo 2000 nic takiego nie miało, magnet miał tylko dod. kabel do 2giego portu od joy-a.
Na liniach 13 (interrupt) i 9 (proceed), które w sumie nie są używane. Trzeba sprawdzić na schemacie co jest pod tymi rezystorami. Są tam przecięte ścieżki? A może to jakiś zmyślny generator przerwań? :D Jak są odcięte ścieżki to pewnie to jest coś do turbo - może jakieś zasilanie?
Problem jest ze w obecnej chwili nie mam jeszcze zadnego urzadzenia podlaczanego do SIO. Ale jak zloze sio2pc lub sio2sd to potestuje.
Moze ktos z naszych elektronikow moglby sie wypowiedziec, do czego to moglo by sluzyc ?
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
atari.area forum » Sprzęt - 8bit » Co to ma robic ??
Wygenerowano w 0.015 sekund, wykonano 53 zapytań