Otóż znalazłem coś takiego:
jest to karta sieciowa 10Mbps działająca na zasadzie LPT<->Ethernet
... i podobno komuś to działało z Falconem. Czy w/w karta zadziała z Atari STe?? Chodzi oczywiście o kartę D-Link De-620CT :)
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
ICE-T 2.76 alpha 9 Nowa wersja zaawansowanego emulatora terminala
Street Fighter 2 na Atari - prace trwają W najnowszym materiale wideo autor zaprezentował aktualny stan rozgrywki.
Jurassic Spark - wersja finalna Podczas Grawitacji zaprezentowano wersję uproszczoną, pozbawioną kilku kluczowych elementów, które teraz zostały dodane.
ABBUC Software i Hardware Compos Ogłoszono coroczne konkursy.
Atari ANTIC Displaylist Designer Nowe narzędzie dla twórców oprogramowania na Atari 8-bit.
atari.area forum » Sprzęt - 16/32bit » Atari STe i ETHERNET :)
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Otóż znalazłem coś takiego:
jest to karta sieciowa 10Mbps działająca na zasadzie LPT<->Ethernet
... i podobno komuś to działało z Falconem. Czy w/w karta zadziała z Atari STe?? Chodzi oczywiście o kartę D-Link De-620CT :)
nie zadziała bez specjalnego interface-u. Ta karta wymaga pecetowego lpt, a atari mają obcięty. Taki interface podpinało się do rom portu i ogólnie działało to wolniej niż ethernac albo netusbee (które Zaxon chce produkować). Ten interface robił jakiś gościu z niemiec, ale chyba już to jest nie do kupienia.
Pin ze swej strony moge sie zaoferowac i sprobowac to przetestowac na swoim falconie, niestety nie mialem z tym stycznosci i bedzie to dla mnie nowe doswiadczenie.
Czy ktos to testowal z falconem?
Pozdrawiam
Kroll
Dokladnie, potrzeba jest specjalna przejsciowka ktora sie wpina w port cardridge Atari ST
http://users.telenet.be/saka/atari/ethernet/dlink.htm
link nie dziabie ...:(
... o - już dziabie, lecz żaden z podanych na w/w stronie linków nie działa niestety. Masz może jakieś archiwum danych z tej strony??
Niestety.
Zobacz tutaj. W pakiecie jest sterownik do D-Link - dlinkdrv.prg
http://www.umich.edu/~archive/atari/Network/EtherNet/
1.) INETCUST.PRG (customization to your environment)
2.) PKTDRV.PRG (one of lancest.prg, lancett.prg, dlinkdrv.prg or your own packet driver)
3.) TUWTCP.PRG (TCP/IP)
czy w powyższym linku jest opis przeróbki ze złącza CART, czy interface działa jednak wprost z portu drukarki? :)
wiem tyle co i Ty, a może nawet mniej, bo Ty masz, a ja nie mam D-Link'a :)
Pin, jest to karta do MEGA-BUS
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
atari.area forum » Sprzęt - 16/32bit » Atari STe i ETHERNET :)
Wygenerowano w 0.019 sekund, wykonano 57 zapytań