Czy istnieje wersja Lynxa dla Atari ST? (tekstowy browser z linuxa)
jesli nie, to czemu nikt nie wpadl zeby to skompilowac dla Atari ?? w czym problem?
ftp://lynx.isc.org
z tego co pisza na wikipedi jest wersja dla Amigi, dla atari niet
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
PyDPainter 2.2.0 Pixel art w stylu Deluxe Paint.
SillyVenture 2025SE - nowe wiadomości Ruszyła sekcja regulaminów i uploadu prac. Zaktualizowano regulamin i dodano nową kategorię muzyczną
Doom8088 dla Atari ST Nowy port Dooma na Atari ST bazuje na wersji dla 8088 i wspiera tylko pierwszy epizod
Altirra 4.40 test 13 z Floppy Board Nowa wersja testowa Altirry dodaje wsparcie dla Black Box Floppy Board
Piszemy grę - część 3. już 17 czerwca Trzeci odcinek kursu tworzenia gier na Atari 8-bit będzie o rysowaniu postaci.
atari.area forum » Software, Gry - 16/32bit » web browser dla atari st
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Czy istnieje wersja Lynxa dla Atari ST? (tekstowy browser z linuxa)
jesli nie, to czemu nikt nie wpadl zeby to skompilowac dla Atari ?? w czym problem?
ftp://lynx.isc.org
z tego co pisza na wikipedi jest wersja dla Amigi, dla atari niet
oczywiście że jest, pod MiNTa można skompilować niemalże dowolną aplikację POSIXową
poszukaj tutaj: http://yescrew.atari.org/eng/mint.htm
aha to fajnie :)
tyle czy da sie normalnie uzywac minta na atari st mono ?
ja próbowałem w trybie low, i nie było takiej tragedii :) choć szybko wróciełem do tos'a :]
ale w trybie high pewnie będzie lepiej, spróbuj, najnowsza wersja mint'a na STka ta oznaczona "2006-09-27 XaAES pre-alpha":
http://xaaes.atariforge.net/download.php?product=xaaes
edit:
ach, tylko pytanie ile masz RAMu, bo 4MB to ABSOLUTNE :) minimum
no 4 mega mam, szkoda ze wiecej sie nie da :)
MiNT na ST za bardzo nie pośmiga - 4MB pamięci to trochę mało, ponadto nie wiem nawet czy najnowsze kernele wystartują na 68000.
linksa/elinksa tez sie da.
links pewnie by nawet graficznie dzialal...
no 4 mega mam, szkoda ze wiecej sie nie da :)
co się nie da :)
da się, max na ST to 12 MB, tylko że cholernie trudno dostępne :)
ponadto nie wiem nawet czy najnowsze kernele wystartują na 68000.
ten co zalinkowałem to 1.17, nowszego i tak nie ma :)
no wiec z tego wynika ze najlpesza byla by wersja pod tosa
i paru innych typowo unixowych programow do ssh telneu i innych
czy to taki problem skompilowac to pod golego tosa?
uzytecznosc zwyklego stka byla by duzo wieksza z tymi podstawowymi programikami z unixa / linuxa
bo mozna by tego uzywac z samej dyskietki dodatkowo z ramdyskiem
bylby duzo wiekszy sens isntalacji interfejsu net w zwyklym ST
Nie da się, bo pod TOSa nie masz obsługi sieci w stylu Unixowym.
Za to możesz użyć Highwire do www, aFTP do ftp, do telnetu też się coś znajdzie, ale pod STiKa.
O SSH na ST zapomnij, ST jest stanowczo za wolne - godzinę na uzgadnianie sesji będziesz czekał, jeśli wogóle się połączysz.
Aha, i jak już mówimy o Lynxie, to Links jest znacznie lepszy i też jest pod MiNTa.
@Dr. Max
no ale naprawdę, spróbuj to co zalinkowałem, może okazać się wystarczające dla Twoich potrzeb, ja
nie wróciłem do TOSa dlatego że miałem problemy z ilością pamięci, czy wolnym działaniem, problemem była
niska rozdzielczość, przez co wszystko wyglądało "dziwnie", ale jak Ty potrzebujesz trybu ST High, to
będzie wyglądało lepiej. Spróbowanie nie zaszkodzi :)
Aha, i jak już mówimy o Lynxie, to Links jest znacznie lepszy i też jest pod MiNTa.
u mnie Links, działa maaaaaaaaasakrycznie :) wolno, nawet pod CT@95MHz, więc na 68000 to sobie nie wyobrażam :)
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
atari.area forum » Software, Gry - 16/32bit » web browser dla atari st
Wygenerowano w 0.018 sekund, wykonano 60 zapytań