Jakis czas temu wymyśliłem sobie że skoro ne mam zasilacza do stacji dyskietek, to podłącze ją do PeCeta i wszystko będzie cool :)
Nie miałem czasu się tym zająć aż do wczoraj. I co się okazuje?
Pipka nestety :(
Próbowałem podłączyć na wszelkie sposoby ale niestety stacja nie dała znaku życia. Zdaje się napięcie 5 i 12 V to za mało dla tego sprzeciku - podejrzewając uszkodzenie podłaczyłem ją do dwóch zasilaczy, 9V i 15V i ożyła z tym że nie miała za bardzo siły kręcić głowicą, ale to chyba wina zasilacza 15V bo miał tylko 300mA.
Napotkałem tez dziwny problem innego rodzaju - nigdzie w Kaliszu nie mogłem kupić wtyczki Ti99 - takiej pasującej do wejścia we flopie.
Ciągle więc szukam zasilacza do CA-2001, lub porad jak sobie bez niego poradzić.
CT60 TOS 1.03e Po blisko 21 latach ukazała się oficjalna aktualizacja CT60 TOS do wersji 1.03e.
Gearlynx 1.2.14 Ukazała się kolejna odsłona zaawansowanego emulatora Gearlynx dla konsoli Atari Lynx.
Premiera magazynu Atari Legacy Już jutro startuje sprzedaż nowego magazynu drukowanego Atari Legacy, składanego na Atari Falconie.
Nowe firmware - FujiNet 1.6.1 Nowa wersja oprogramowania układowego dla FujiNet przynosi liczne poprawki błędów.
Atari800 6.1.0! Po blisko trzech latach przerwy ukazała się nowa wersja najpopularniejszego emulatora Atari 8-bit.