Jeżeli napiszę "kto zna ELO" (Electric Light Orchiestra) to spodziewam się pozytywnego oddzewu od około 90% forumowiczów tego portalu. Am I right? Większość z nas powinna być mocno zaznajomiona ze sztuką w/w bo podczas użytkowania naszego Atari w tle leciało albo ELO albo Beatles, albo Michael Jackson, albo J.J. Jarre. Tak przynajmniej było w moim przypadku. Człowiek jednak osiągnął powoli wiek wczesnoprodukcyjny, azymut muzyczny przesunął mu się o ileś tam stopni, ale klasyki z dzieciństwa pozostały ciągle kultowymi. Poniżej macie linka do współczesnego covera tego utworu w wykonaniu grupy PAIN - również jednej z moich ulubionych. Twórcą PAIN jest fantastyczny kolo, który dał na początku lat 90 podwaliny dla grupy HYPOCRISY - również wiodącej w moim odsłuchu ;) nie mniej PAIN to zupełnie inna bajka i muzycznie i w warstwie lirycznej.
Proponuję najpierw wrzucić na odsłuch oryginał a dopiero potem cover. Ja... po prostu jestem rozjeba...y tym coverem. Tak potężnej dawki emocji i agresji nie dał mi od dłuższego żaden zespół. (kilka lat temu nagrali równie jebitny cover The Beatles" zatytułowany "Eleanor Rigby".
http://www.youtube.com/watch?v=OeotcxGoBlk
Wczoraj słuchałem tego ponad 2 godziny, a potem jeszcze z godzinę na przemian z oryginałem
Preordery na kartridże NokturnFM NokturnFM to nowe kartridże do Atari ST, które wzbogacają 16-bitowe maszyny o dźwięk OPL2/OPL3 znany m.in. z PC.
RastaConverter Beta17 Najnowsza wersja RastaConvertera, narzędzia do konwersji grafiki na Atari, przynosi szereg poprawek.
Jak stworzyć składankę gier na kasecie? Dziś, dzięki nowoczesnym narzędziom, jak program Turgen, ten proces jest znacznie łatwiejszy.
HDDRIVER 12.71 Nowa wersja najbardziej rozbudowanego sterownika pamięci masowych dla 16- i 32-bitowych Atari, z mnóstwem usprawnień i nowości.
Elite - port z BBC Micro na Atari XL/XE Wczesna beta portu kultowego Elite z BBC Micro na 8-bitowe Atari.