czy ktos z was uzywał GEMULATORA ? Bo kilka pytań mi się od razu nasunęło:
1. Do czego służą i jakie powinny być ustawienia na mikroswitchach karty GEMULATORA ?
2. skąd w sieci pobrać jakies gry na ST ? 
3. są na karcie dwie kości ROM czy można je wymieniać z ROM HI i ROM LOW ST które można pobrać z sieci i zaprogramować na EPROMACH? i która jest która ? Górna jest HI a dolna LOW ?
4. Problem joystika ? Myszkę / Joya można tylko podłączyć przez przejściówkę USB / joy itp ?
Aha nigdy nie miałem ST więc stąd może moje ostatnie pytania ale skoro już mam GeMULTOR to myślę, że warto nim się pocieszyć;-)
ELITE Atari 8-bit! Dostępne demo portu gry ELITE (wersja dyskowa z BBC Micro) na komputery Atari XL/XE.
BBC BASIC dla Atari XL/XE BBC BASIC w wersji 3.10 dostępny na Atari XL/XE! Port stworzył Ivo van Poorten.
Altirra 4.40-test23 Kolejna testowa wersja Altirry przynosi poprawki w emulacji VBXE i usprawnienia w zarządzaniu firmware.
X. Basque Tournament of Atari 2600 Euskal Retro Association podsumowuje 10. edycję Baskijskiego Turnieju Atari 2600.
Gearlynx 0.0.10 Emulator konsoli Atari Lynx w nowej wersji 0.0.10. Sprawdź listę zmian, w tym wsparcie dla stereo!