witam, z racji ze na razie ( przynajmniej do niedzieli) jestem uziemiony z moim nowy Atari próbuję go odświeżyć zakupiłem już wodę utlenioną w kremie do usunięcia zółci itp ale jedna rzecz mnie zastanawia w internecie znalazłem ze Self test jest na czarnym tle- to główne okno z menu a u mnie jest tło ciemna zieleń czy to normalne? jak sprawdzić gamę kolorów w atari mając tylko samo atari jakie komendy trzeba wpisać by przeprowadzić test- bo w pracy moje atari wczoraj jak było podlaczone do tv pod kabel TV i stacja dyskietek kolegi to rive raid wgrał się w dobrych kolorach a w domu mam podłączony do TV poprzez ten kabel gruby z wyjściem na 2 czinkcze
sAIOnara v3.0 Zaawansowany układ wideo Pancia, sAIOnara v3.0, bazujący na chipie CXA2075, jest już dostępny.
Altirra 4.40 test 20 Nowa wersja rozwojowa popularnego emulatora Altirra zawiera szereg usprawnień i poprawek błędów.
SprEd 1.3.8 Wersja 1.3.8 wprowadza tryb bez nakładania się pikseli i nową funkcję usuwania nakładających się pikseli.
Generator kopert na dyskietki Lexx stworzył kolejny generator, tym razem do kopert na dyskietki 5,25" dla Atari.
SprEd 1.3.6 Bocianu wydał kolejną, szybko następującą wersję 1.3.6 swojego edytora duszków. Sprawdź, co nowego!